If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů

MSI má nové notebooky, Asus válcuje konkurenci mezi grafickým kartami, Razer Blade v novém...

Pojďte se společně s portálem GamingWare podívat na to, co se událo nejen ve světě herního hardwaru za uplynulý týden. MSI má nové notebooky, Asus válcuje konkurenci mezi grafickým kartami, Razer Blade v novém, Twitch se chlubí čísly a mnoho dalšího.

- MSI rozšířilo portfolio dostupných herních mašin. Máme tu hned čtyři novinky, z nichž každá nabízí něco trošku jiného. Nekompromisní GT80 Titan přináší jako první notebook mechanickou klávesnici, hardwarová výbava je to nejlepší, co v notebooku dostanete. Jenže za jeho cenu si koupíte třeba všechny konzole a dovolenou jako bonus.

- Novinky GE62 a GE72 jsou si dost podobné. Liší se především velikostí a GE62 nabízí za příplatek také variantu s 4K rozlišením. A konečně je tu také model GS30 pro všechny, kteří neradi tahají obří stroj, může být 13" velikost ideální. Pro grafický výkon ale potřebujete dokovací stanici - čtěte více.

- Kolik se za rok prodá grafických karet? Můžeme jen tipovat, ale číslo je větší než 12 milionů. Právě tolik prodaly za poslední rok tři nejúspěšnější výrobci v tomto odvětví. Asus si z koláče ukousl suverénně nejvíce, o další místa se jeho konkurence docela těsně pere - čtěte více.

- Twitch se rozhodl pochlubit čísly za minulý rok. Statistiky dokazují, že streamování her táhne. V minulém roce strávili diváci sledováním neskutečných 16 miliard minut, neboli také 11 milionů dnů a nějaké drobné. Počet unikátních diváků je také velmi slušný - čtěte více.

- První verze Razer Blade ukázala, že herní notebook nemusí být velká, těžká obluda. Stroj nyní Razer aktualizoval a přináší hned dvě nové verze. V té dražší dostanete třeba dotykový displej s rozlišením 3200 x 1800 pixelů a zbytek výbavy je také špička. Jestliže vám nebrání vyšší cena a nákup ze zahraničí, nový Blade může být váš asi za 2200 dolarů - čtěte více.

- V tomto měsíci by měl do obchodů dorazit headset Asus Strix 7.1, na který společnost láká již delší dobu. Cílit bude na ty nejnáročnější posluchače, nikoho jiného by totiž vysoká cena - přes 6 tisíc korun - asi k jeho koupi moc nepřesvědčila - čtěte více.

- Rychlý test: Když se řekne značka EVGA, co vás napadne? Pravděpodobně grafické karty či zdroje. Výrobce ale expanduje a odhalil plány hned na čtveřici nových hlodavců. Všechny nesou v názvu TORQ a cena se pohybuje okolo tisíce korun - čtěte více.

- V jinak docela nudném světě operačních pamětí je docela živo. Výrobci se předhání, kdo přetaktuje svoje DDR4 modely na vyšší frekvenci. Po boji společností Kingston a G.Skill je aktuální rekord pěkných 4355 MHz - čtete více.

To je pro aktuální týden vše. Díky za přízeň a příští víkend se zase můžete těšit na nový výběr těch nejzajímavějších novinek, nejen ze světa herního hardwaru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Redakce

Contributor

Comments