Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Everybody's Gone to the Rapture už je v alfě

Černý kůň roku?

Everybody's Gone to the Rapture bude příběhová adventura z vlastních očí v otevřeném světě s úžasně realistickou grafikou, která nemá daleko k The Vanishing of Ethan Carter, i třeba zasazením do báječné přírody a vesnice (ale po apokalypse).

Duchovní nástupce Dear Esther se blíží dokončení a studio The Chinese Room dnes dalo na vědomí, jak postupují práce, s nimiž mu vydatně pomáhá Sony v Santa Monice a tým testerů Sony - i kvůli konzolové PS4 exkluzivitě, vedle pozdější PC verze.

"Alfaverze byla schválena na jedničku s hvězdičkou, takže se blížíme do fáze beta a dokončení vývoje. Herní svět už je zamčený, stejně jako všechny scény, a víme, kdy se v nich co a proč děje. Teď nastává to období, které odliší jen funkční hry od těch opravdu skvělých," napsalo na blogu.

V březnu by měl být natočen soundtrack s orchestrem a jinak se nyní všichni věnují drobnému vylaďování např. textur, odstraňování chyb či takzvanému vyprávění za pomoci prostředí. Ve hře bude přítomen i nový systém umělé inteligence, který zatím zůstává utajen, ale do šesti hlavních lokalit dýchne život, stejně jako vizuální efekty, ozvučení či prý povedený dabing.

Podle ostatních zmínek o zbývajících pár měsících tvorby se zdá, že by Everybody's Gone to the Rapture mohlo vyjít někdy v létě.

Read this next