Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů

Stylový počítač G20 od Asusu, BenQ začalo prodávat nový monitor a netradiční využití pro Nutellu…

Další týden je skoro za námi, to znamená čas na rekapitulaci zajímavých novinek ze světa herního hardwaru. Pojďte se společně s GamingWare podívat, co se událo. Asus začal prodávat stylový desktop, BenQ zase velký herní monitor. Xbox One dostal první letošní aktualizace, aktualizuje také Nvidia a to konkrétně své grafické ovladače a netradiční využití Nutelly.

- Asus uvedl pořádný herní stroj z edice ROG s označením G20, tahle nová mašina zaujme vedle specifikací také netradičním a líbivým designem. Na stole vám ostudu rozhodně neudělá, ba naopak. K dispozici je navíc několik konfigurací, jestli vám nevyhovují Intel procesory, není problém, Asus nabízí také AMD variantu. G20 dále překvapí podsvícením či možností využití jako domácí server s nízkou spotřebou.

- Mechanická klávesnice Poseidon Z je další z řady kousků pro náročné hráče od výrobce Thermaltake. Na designu tradičně zaujme velký důraz na klávesy (co také čekat u mechanické klávesnice). Bohužel spínače nejsou z dílny firmy Cherry, neboli synonyma kvality a výdrže ve světě mechanických klávesnic.

- Populární výrobce, nejen herních monitorů, BenQ u nás začal prodávat nový kousek. Za tajemným a ne zrovna přátelským názvem RL2755HM se ukrývá 27palcová novinka, jenž by měla uspokojit každého hráče. Nízká odezva je u těchto modelů standard, potěší také několik speciálních technologií, navržených speciálně pro hráče. A tentokrát se myslelo i na konzolisty.

- Máte doma Xbox One? Tak nezapomeňte zkontrolovat dostupné aktualizace. Microsoft totiž vypustil první pro letošní rok. Hry nově nabízí „Game hub", což je jakési centrum se vším, co se okolo daného titulu děje. Vylepšen byl party chat a také rychlost připojení ovladače. Rovněž byste měli zaznamenat méně výpadků signálu

- A ještě jednou Asus, výrobce plánuje novou základní desku s označením B85M-Gamer. Poradí si se všemi procesory Haswell od Intelu, nabídne dostatek slotů pro operační paměť a na první pohled ji poznáte podle červeno-černého stylu. Díky menším rozměrů se jednoduše zabydlí v méně prostorných skříních.

- Plánujete upgrade grafické karty a nové karty od Nvidie si vás nezískaly? Zkuste chvíli počkat, nová řada grafických karet AMD Radeon s označením Rx 300 by se měla ukázat každou chvíli. Společnost prý dolaďuje poslední drobnosti...

- Gigabyte chystá nový herní notebook a označuje ho jako tenký. Tloušťka 22,5 mm a váha skoro 3 kila sice zní oproti ultrabookům úsměvně, jenže model P37X přinese 17,3palcový displej, dostatek výkonu na všechny hry a také až 5 TB volného prostoru. O cenu se zatím výrobce nepodělil, dovolíme si ale spekulovat, že vůbec nebude nízká.

- Mezi procesor a jeho chladič patří teplovodivá pasta. Jenže co dělat, když žádná není po ruce? Celou situaci může zachránit Nutella. Alespoň to demonstroval Cooler Master při příležitosti mezinárodního dne téhle sladké pomazánky. Na závěr jen tradiční upozornění: Doma to nezkoušejte.

- Nvidia vydala nové ovladače pro své grafické karty a pokud máte model z rodiny Maxwell (GTX 960, 970, apod.) asi byste aktualizaci ovladačů neměli zanedbat. Výrobce totiž slibuje nárůst výkonu ve spoustě herních novinek, třeba Evolve, Dying Light, Saints Row: Gat out of Hell a dalších.

Pravidelné týdenní shrnutí je tímto u konce. Díky za přízeň a koncem příštího týdne se opět můžete těšit na souhrn zajímavých novinek ze světa nejen herního hardwaru

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Redakce

Contributor

Comments