Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Netflix u nás nejpozději do konce 2016

Oficiální slib přímo od zdroje.

Netýká se to sice primárně hráčů, ale i pro ně to je velice pozitivní informace z příbuzného oboru zábavního průmyslu. Stouply totiž šance na plnohodnotné a oficiální zprovoznění i na konzolích PlayStation 4 a Xbox One prostřednictvím speciální aplikace, aniž by se to muselo složitě obcházet přes zahraniční IP adresy apod.

Podle dnešního zjištění Hospodářských novin bude oblíbená filmová služba Netflix spuštěna v České republice nejpozději do konce roku 2016.

Redaktorovi to sdělil přímo Cliff Edwards, šéf komunikace Netflixu, takže žádná spekulace či domněnka, jak to obvykle bývá. Na detaily o ceně a konkrétní nabídce programů je pochopitelně ještě brzy, v USA stojí přístup do rozsáhlého archivu zhruba dvě stovky měsíčně.

"Netflix zásadně změnil způsob, jak lidé sledují televizi. Už se neorientují podle časového harmonogramu, kdy se co vysílá, ale pořady si pouštějí na počítači a z archivu, když mají čas. Například celou sérii zmíněného seriálu House of Cards zveřejňuje Netflix najednou, a ne po dílech, jak je zvykem. To je pro klasické televizní vysílání obrovská konkurence," vysvětlují hlavní přínos Netflixu Hospodářky, podle nichž příchod nového konkurenta vítají i ostatní čeští provozovatelé díky pomoci s osvětou jejich vlastních služeb.

Pro domácí pobočky Sony a Microsoftu jde o výrazný signál, aby v tomto směru vyvíjeli patřičnou aktivitu, ať PS4 a X1 nezůstanou v době oficiálního startu Netflixu v ČR pozadu.

V zářijovém rozhovoru s MS přitom bylo předpovídáno, že kvůli komplikovaným filmovým právům to na Netflix u nás moc nevypadá. Ze stejného důvodu, tedy fragmentovaného evropského trhu a moc různým jazykům, Nintendo před pár dny zrušilo plán s TV službou pro Wii U.

Watch on YouTube

Read this next