Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GTA 5 pro PC je opět odloženo

+ oficiální termín Heistů.

Rockstar naštval všechny PCčkáře, když doslova před pár minutami oficiálně oznámil další odklad konverze Grand Theft Auto 5.

Hra tak nevyjde 24. března, nýbrž 14. dubna, tedy o tři týdny později (jak krabicovka, tak digitálka).

Jedná se už o několikátý odklad v řadě z původních Vánoc, pak z konce ledna a z března. Jak ho výrobce zdůvodnil tentokrát, nedělá si náhodou už z PC hráčů dobrý den?

"Omlouváme se všem fanouškům po celém světě, kteří odpočítávají zbývající dny. Potřebujeme více času na ujištění, že hra je vyladěná, jak je to jen možné. A také abychom zařídili hladký start GTA Online i Heistů hned od dne vydání PC verze. Za vaše pochopení odměníme přihozením 200 tisíc in-game kreditů do GTA Online každému s předobjednávkou."

Pozitivem je alespoň to, že neméně očekávaný Heists update pro GTA Online s týmovými loupežemi má konečně pevný termín. Na všech konzolových platformách bude ke stažení zdarma od 10. března.

"Víme, že čekání bylo dlouhé a vážíme si vaší trpělivosti. Heists přinášejí úplně nový kooperativní zážitek pro čtyři hráče, dovolující zúčastnit se intenzitvních, několikadílných přepadení a loupeží napříč Los Santos a Blaine County. V příštích týdnech odhalíme bližší podrobnosti o novinkách," slíbil Rockstar v dnešním prohlášení.

Zdá se, že Heisty (a související vidina vysokého výdělku z mikrotransakcí v GTA Online) jsou pro něj mnohem důležitější než PC konverze a obojí by naráz asi nezvládal řešit. Hra je jinak k mání s češtinou a hrníčkem na Xzone.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments