Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak vypadá počítač navržený samotnými hráči?

Sestavy LYNX Grunex ProGamer.

Tento článek je placenou inzercí.

Představíme si počítač v herním designu pro ty, pro které jsou pojmy jako socket, patice nebo GPU španělská vesnice. Aneb pro ty, kteří si chtějí pohodlně koupit již složený počítač, připojit jej k elektřině, zapojit periferie, monitor a hrát.

Počítač LYNX Grunex ProGamer je zasazený do bedny polepené půvabným herním designem modré barvy vytvořeným širokou hráčskou komunitou - hlášky jako LOL, NICE, GG zná z onlinového světa snad každý. Pojďme se podívat do nitra celé sestavy.

Jádrem výpočetního výkonu je bezesporu procesor, reprezentující v LYNX Grunex ProGamer výkonný Intel Core i5-4460. Procesor postavený na moderní architektuře Haswell nabízí vysoký výkon, ekonomický provoz a integrované vyspělé technologie, jako například „Turbo Boost" pro automatické krátkodobé přetaktování.

Grafická karta v sestavě uspokojí potřeby každého náruživého hráče - je přetaktovaná již z výroby. MSI GeForce GTX 960 Gaming v sobě skrývá moderní grafický čip NVIDIA GeForce GTX 960 Maxwell boostující výkon a zážitek z hraní na maximum. Extrémně tichá grafárna je osazena vylepšenými chladiči Twin Frozr V.

Komponenty MSI doplňuje také základní deska MSI H81M-E34, která je synonymem pro spolehlivost a stabilitu i při dlouhém a náročném zatížení. Stejně jako grafická karta je vyvinuta na součástkách nejvyšší kvality, co dokazuje certifikace Military Class 4. Její výkon můžete kdykoli snadno zvýšit stiskem tlačítka pro automatické přetaktování OC Genie 4. Paměťové sloty pochopitelně nezůstávají prázdné, hraní a práci na PC podpoří 8 GB rychlé operační paměti s frekvencí 1 600 Hz.

Energii do obvodů pumpuje značkový zdroj Fortron s výkonem 350 W a účinností 85% šetřící účet za vaši elektřinu. Pokládáte si otázku, zda tento zdroj stačí? Bohatě! Počítač v testech v nejvyšší zátěži odebíral méně než 200 W, rezerva je tedy luxusní. Sestava je vybavena 120 GB SSD diskem pro rychlé načítaní a práci v operačním systému Windows 8.1 a 2 TB harddiskem, který jen tak nezaplníte.

LYNX Grunex ProGamer má i svého spoluhráče, je jím LYNX Grunex Gamer. Levnější „zelená" verze přijde vhod méně náročným hráčům, kteří si chtějí zahrát svoji oblíbenou novou hru plynule, bez sekání a postačím jim „pouze" vysoká úroveň detailů při Full HD rozlišení. Gamer nabízí procesor Intel Core i3-4160, grafickou kartu hojně oceňovanou odbornými redakcemi MSI NVIDIA GTX 750 Ti a „menší" 1 TB HDD, jinak je totožná s vyšší edicí ProGamer. Při koupi LYNX Grunex Gamer získáte také kredit v hodnotě 3000 Kč do her Infiniti Crysis, War Thunder, Strife.

Jak si oba počítače vedly v různých hrách? Podívejme se na srovnání!

Informace k testování

  • FPS = frames per second = obrázky za sekundu. Lidské oko zaznamenává plynulý obraz již od 25 FPS. To je tedy hranice pro plynulost hry, menší hodnota - obraz se seká, vyšší hodnota znamená stále plynulou hru.
  • Obě sestavy se testovaly ve výchozím nastavení, zkrátka se rozbalily, zapojily, nainstalovaly se hry a hrálo se.
  • První fáze - Nejprve se zvolilo "Ultra" nastavení - nejvyšší, jaké hra umožňuje včetně, Anti-analising (technologie vylepšující obraz na úkor výkonu) apod.
  • Druhá fáze - Nastavení na „Vysokou" kvalitu, kterou nabízí hra

*Jedná se o průměrné hodnoty zaznamenané v 15min bloku hraní. Celkem 45 hodnot (každých 20sec.)

Komentář výsledků GAMER

  • LYNX Grunex Gamer rozjede náročné nové hry i na ultra detaily.
  • World of Tanks na nejvyšší nastavení běželo plynule, hodnota FPS se pohybovala okolo 45 FPS. Vysoké detaily umocnily plynulost, FPS nekolísala.
  • Evolve nenabízí tak velké možnosti nastavení a samotná optimalizace hry není na dobré úrovni - FPS kolísají v různých režimech i na high-endovém PC. Nicméně na nejvyšší možné detaily jsme si zahráli plynule, FPS se pohybovala okolo 30 neustále. Nastavení „Vysokých" detailů pak přineslo mírný nárůst FPS.
  • Hra Far Cry 4 je plynule hratelná s nastavením vysokých detailů při 40 FPS. Je možné hrát i s Ultra vysokými detaily, ale zde už dochází k poklesu na úroveň 20 FPS.
  • Z toho vyplývá, že jakákoli následná optimalizace her znamená stoprocentní plynulost a zážitek ze hry. Koupíte-li Gamer, máte jistotu, že si všechny hry zahrajete na vysoké detaily naprosto plynule.

Komentář výsledků PROGAMER

  • LYNX Grunex ProGamer umožní zahrát si náročné nové hry plynule na plné detaily.
  • World of Tanks je na tomto počítači lahůdka, nastavíte maximum, co vám hra umožní, a hrajete. FPSka se pohybují okolo 70 a jen zřídka (v přestřelkách) klesá hodnota na 50-60 FPS.
  • Evolve na této sestavě nezná hranic, ultra detaily bez jakýchkoli záseků, plynulá ničím nerušená hra a to i přes špatnou optimalizaci hry, která sem-tam zapříčiní pád FPS.
  • Far Cry 4 nabízí brutální grafiku, hraní na ultra detaily bylo super plynulé. Hodnota FPS se stále pohybovala nad hranicí 35 FPS. Vysoké detaily způsobili nárůst na stabilních 70 FPS.
  • Závěr z testování verze ProGamer je jasný. Užijete si nejnáročnější pecky na plné detaily na maximum - LYNX Grunex ProGamer je tu pro opravdové fajnšmekry, kteří nechtějí být jakkoli limitováni.

Podívejte se na video kde je zachyceno Ultra nastavení u všech testovaných her a porovnání s „Vysokým" nastavením u Far Cry 4 u obou edicí počítačů.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

PR článek

Contributor

Comments