Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí, 2. března

Překroucení České televize, cena Goldu na Live, hry v IKEA, změna enginu Wasteland 2...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Česká televize docela překroutila nedávný průzkum Sony, když v její krátké TV reportáži i na webu mylně uvedla, že herní konzole prý "v ČR válcují hraní na počítači", ačkoli nic takového vůbec ve výsledcích nebylo ani to není pravda. Prodej konzolových verzí her sice od loňska rapidně roste a u nětkerých titulů se dohromady prodá více PS4+X1 verzí než verzí pro PC, ale to ještě neznamená ono válcování či předhonění u nás stále dominujícího PC hraní (i z historických důvodů či F2P hrám).

- Microsoft upozornil, že současná nízká cena ročního členství Xbox Live Gold je pouze dočasná promo akce, čili později se může zase zdražit. V USA je nyní za 40 dolarů (namísto obvyklých 60 dolarů), u nás už delší dobu stojí 999 Kč.

- Wasteland 2 mění engine z Unity 4.5 na novou verzi 5.0, díky čemuž bude mít hezčí grafiku s fyzikálně založeným renderováním a také to přinese bohatší možnosti pro autory modifikací i vývojáře.

- Obchod s nábytkem IKEA použil krabičky s přejmenovanými známými hrami jako dekoraci do jejich předváděcích místností:

- V březnovém DLC pro Dead or Alive 5 Last Round se objeví zničitelné kostýmy postav, i díky propojení s japonskou sérií Senran Kagura. Není však jasné, jestli takto budete moci svléknout hrdinky až úplně donaha, nejspíš jim zůstane spodní prádlo :)

- Neznámý uživatel GameFAQS tvrdí, že zbylými, ještě neodhalenými postavami z Mortal Kombat X mají být: Johnny Cage, Sonya Blade, Jax, Liu Kang, Erron Black, Kenshi a Shinnok. Zprvu mu nikdo nevěřil, ale když se Kung Jin objevil v příběhovém traileru, může nakonec mít správné informace.

- Hororová SOMA od tvůrců Amnesia vstupuje do fáze beta na PC i PS4, nový obrázek:

- Série Total War v půlce března oslaví 15. narozeniny na výstavě EGX Rezzed v Londýně. Tou zmiňovanou "mohutnou přítomností" se možná myslí i něco více než jen zahrání si Attila a bety odbočky Battles: Kingdom...

- Sony musela vysvětlovat, proč ještě neohlásila březnové plné hry zdarma na PlayStation Plus: prý pracuje na domluvení něčeho až úplně do poslední chvíle.

- Trials Fusion se dohromady na všech platformách prodalo už 1,7 milionu kusů.

- Podivná virální reklama na březnový film Dead Rising Watchtower:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments