Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Posilují náznaky o PC verzi Forza Motorsport 5

Bude zítra oznámena?

Zítra bude mít Microsoft na GDC zásadní přednášku s podrobným představením DirectX 12 a také o "budoucnosti hraní napříč platformami". Na toto téma v San Franciscu promluví nejen Phil Spencer, šéf xboxové divize.

Krátce po něm vystoupí i jeho kolega Chris Tector, zastávající ve studiu Turn 10 funkci software architekta. Je to ten samý člověk, který před pár měsíci při ukázání tech-dema prohlásíl, že zprovoznění PC verze Forza Motorsport 5 zabralo čtyřčlennému týmu jen čtyři měsíce. Tento sled přednášek za sebou je přinejmenším podezřelý.

Watch on YouTube

I na základě toho posilují domněnky, že by ve středu snad mohla být oznámena dodatečná PC konverze exkluzivních X1 automobilových závodů z roku 2013. Zvlášť když Tector dodal, že je nadšený, kterak konzolový styl vývoje díky DirectX 12 dorazí i na PC.

Microsoft by tímto krokem mohl dát najevo, že na PCčkáře nezapomíná a že jeho slova o podpoře této platformy neříká jen do větru, jak to dosud často působilo.

Díky hraní napříč platformami by do uvadající Forza 5 dokázal z PC přihnat nové hráče, zatímco majitelé Xbox One by mu už po roce a půl asi už nic nevyčítali, když jde o tak starou hru a když teď hrají spíš Horizon 2. Nehledě na to, že nějaké zviditelnění série Forza se jim teď bude před vánočním šestým dílem hodit.

Nenapadá nás vhodnější áčkový titul než právě Forza 5, který "obětovat" na okamžité umožnění propojení platforem v praxi - podobně jako u ještě nehotového F2P Fable Legends. Když u něj Microsoft cross-play oznámil, slíbil, že to není jediná jeho hra, která to letos bude podporovat.

Vloni sice oficiálně podobné spekulace komentoval slovy, že šlo jen o technologické demo a že neplánuje hru převést na PC, ale plány se často mění...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Motorsport 5

Xbox One

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments