If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Wolfenstein: The Old Blood

Samostatně spustitelný prequel + trailer, obrázky.

Tohle se Bethesdě podařilo dokonale utajit. Před dvěma minutami oznámila Wolfenstein: The Old Blood, samostatně spustitelný příběhový předvoj loňské úspěšné FPS The New Order.

Vyjde za nízkou cenu 15 liber / 20 dolarů (600 Kč) už 5. května, přesně rok po předchůdci, digitálně a krabicově pro PS4/PC, a pouze digitálně na Xbox One (na něm bez krabicovky). Majitelé PS3 a X360 už mají smůlu.

Cover image for YouTube videoWolfenstein: The Old Blood - Brand new gameplay trailer

Vlastně to jsou taková dvě příběhová singleplayerová DLC v jednom - klasicky s novými zbraněmi, nepřáteli atd. Akorát sympaticky nevyžadující původní hru, až se zdá, že tato forma asi byla výrobcem zvolena kvůli nestihnutí stanardních přídavků do původní hry včas, podobně jako se to stalo u The Evil Within.

Píše se rok 1946 a nacisté mají vítězství ve 2. světové válce na dosah. Ve snaze naklonit misky vah ve prospěch Spojenců se B. J. Blazkowicz vydává na dech beroucí dvoudílnou výpravu do srdce Bavorska. V první části - Rudi Jäger and the Den of Wolves - čeká B. J. Blazkowicze střet se šíleným vězeňským dozorcem, k němuž dojde během jeho vloupání do hradu Wolfenstein, kde se pokusí ukrást souřadnice komplexu generála Deathsheada. Ve druhé části - The Dark Secrets of Helga Von Schabbs - zavede našeho hrdinu pátrání po souřadnicích do Wulfburgu, kde posedlý nacistický archeolog vykopává nebezpečné artefakty, jež mohou na svět vypustit prastaré temné síly.

„Vypravit se proti proudu času do světa série Wolfenstein nás nesmírně bavilo,“ řekl Jerk Gustafsson, výkonný producent MachineGames. „Skvěle jsme si užívali prozkoumávání událostí, které vyústily v The New Order. Věříme, že si fanoušci užijí zdejší příběh, akci a samozřejmě možnost vrhnout se do boje s arzenálem nových zbraní.“ Více se o The Old Blood dozvíme už tento víkend na výstavě PAX East.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Wolfenstein: The Old Blood

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments