Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC verze Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain se mírně opozdí

+ sběratelka a model PS4.

Že bude očekávaná akce v otevřeném světě od Hideo Kojimy venku se začátkem nového školního roku a ne v květnu-červnu, jak se doufalo, víme od včerejška díky úniku. Dnes odpoledne na to Konami navázali spoustou dodatečných informací o tomto, dle slov Kojimy definitivně posledním dílu Metal Gear Solid (série Metal Gear ale prý pokračovat může).

Pro PS4, X1, PS3 a X360 vyjde MGS5: The Phantom Pain v Evropě i USA přesně 1. září 2015, kupodivu o den dříve než v Japonsku, rodné zemi tvůrců. Oproti tomu PC digitálka bude mít mírné zpoždění a na Steamu vyleze až 15. září (o krabicovce pro PC ani slovo). Nově zveřejněný obal hry:

Tzv. Day 1 edice hry odmění věrné hráče fyzickou mapou a pěti drobnými DLC, jako jsou upravené zbraně, štít či naboostování zkušeností v onlinu. Na PS4/X1 bude stát 60 liber, na PS3/X360 o 10 liber méně, což kopíruje situaci s předvojem Ground Zeroes.

Vedle toho bude existovat dnes odhalená sběratelská edice, ve které za 100 liber najdete steelbook, dokument na Blu-Ray disku, repliku bionické paže hrdiny v poloviční velikosti plus více drobných DLC.

K příležitosti MGS5 The Phantom Pain dokonce Sony připraví speciální design/model PlayStation 4 v rudé barvě odpovídající Snakově ruce a s pěkným stříbrným DualShock ovladačem. Čerstvé fotky, zatím je tato konzole oznámena jen pro Asii:

Podrobnosti o samotné hře čtěte v kompletním zpravodajství, koupit se dá na Xzone.

UPDATE - pohled na online část hry v novém videu:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments