Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hudební série se vrací v oznámeném Rock Band 4

Známe detaily z rozhovoru s tvůrcem.

Spekulace nelhaly, jen přišlo oznámení o pár měsíců dříve než na E3. Harmonix dnes po pěti letech představil návrat hudební série, Rock Band 4, pro PS4 a X1 s vydáním letos na podzim. PC ani Wii U verze nebudou kvůli prioritám studia a jeho omezeným možnostem.

Nový díl bude podporovat jak staré hudební nástroje, tak nějaké další, zatím nespecifikované od Mad Catz. Zvlaštností je, že do hry půjdou naimportovat veškerá koupená DLC s dodatečnými skladbami určená pro minulé díly Rock Band na PS3/X360. Díky tomu tak ve čtyřce můžete mít celkem až 2000 skladeb.

Watch on YouTube

Projektový manažer tvůrců Daniel Sussman pro Eurogamer okomentoval důvody oživení značky: "Po nějakém čase bez série nám přišlo, že by bylo zajímavé Rock Band oživit, i kvůli početným žádostem fanoušků. Také jsme se s větším odstupem kriticky podívali na naše předešlá díla a zjistili, že na nich je spousta věcí k zlepšení. Nechceme však pouze remaster Rock Band 3 pro současné konzole, nýbrž novou hru, s evolucí hratelnosti."

Co přesně bude v pokračování nového, to ještě zůstává zahaleno tajemstvím, pouze naznačil větší důraz na kooperaci mezi hráči. Jako prý když ve skutečné kapele bubeník poslouchá kytaristu a zajímá se o to, co právě dělá a jak hraje. V minulých dílech prý takové sociální propojení v obýváku mezi hráči nemuselo vždy fungovat a spíš to někdy působilo, jako když čtyři lidé hrají vedle sebe singleplayerovou hru. Ve čtyřce tomu být jinak a budou spolu více propojeni. Tomu se prý uzpůsobil celý design hry, která dle slibu nebude po roce vystřídána Rock Band 5, nýbrž má vydržet delší dobu.

Další oblastí, na kterou se má Rock Band 4 soustředit, je, aby hráči pouze tupě nenásledovali pokyny na obrazovce, nýbrž aby měli určitou kreativní svobodu a vdechli skladbám něco vlastního, co se jim zrovna zachce. Harmonix by tak rád hráčům poskytl pocit, že tyto drobné úpravy skladeb vlastní, což má vylepšit zážitek. Něco jako v loňské neviditelné hře Fantasia pro Kinect, i tam se prý bude čerpat inspirace.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rock Band 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments