If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uložené pozice kvůli Mass Effect 4 nemusíte řešit

Výrok spustil spekulace.

Jeden fanoušek série se na Twitteru optal tvůrců z BioWare, jestli si má schovávat uložené pozice z Mass Effect 3 nebo zda na nich v pokračování nebude záležet.

"Přští Mass Effect bude ideální příležitostí pro nováčky, kteří chtějí se sérií začít. Uložené pozice vás nemusí trápit," odpověděl mu producent Jonathan Warner.

Tento výrok spustil spoustu spekulací a, nechtěně pro vývojáře, připomněl problémy kolem závěru minulého dílu a jeho větvení. Zdálo se totiž, že to máme chápat jako začátek úplně nového příběhu, když se kapitola Sheparda uzavřela.

Producent Mike Gamble proto musel přispěchat na pomoc, aby vše ujasnil: "Volby hráče jsou něčím, co bereme velmi vážně." To zase zní jako určité provázání s ME3.

Vyloučena není ani možnost, že by ve hře byl nástroj jako Dragon Age Inqusition, který nováčkům dovolí učinit klíčová rozhodnutí z minulých dílů. Jiné interpretace zase uvažují ve stylu, že si BioWare klidně mohli vybrat destruktivní konec ME3 a zasadit nový díl časově až dlouho poté. Vše jsou však pouze domněnky, které nyní ničemu nepomáhají a bylo by snad lepší, kdyby tvůrci mlčeli, nebo kdyby vše rovnou představili.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect: Andromeda

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments