Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 20. března

Platformy SW Battlefront, slevy 2K, únik o Phantom Dust, hudba z Ori, pokrok u Sony...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- 2K Games slaví desetileté výročí v roli vydavatele víkendovými slevami jejich her na Steamu: Mafia 2 za 7 eur, Spec Ops za 4 eura, NBA 2K15 za 16 eur, Beyond Earth o polovic levněji (700 Kč), Evolve o čtvrtinu. U některých slev si raději ověřte cenu české krabicovky, protože např. u Borderlands The Pre-Sequel je pořád výhodnější než 50% sleva na Steamu.

- Star Wars Battlefront vynechá PS3/X360 a bude pouze na PC/PS4/X1, potvrdili oficiálně EA.

- Na SoundCloudu si můžete pustit hudbu z Ori and the Blind Forest, resp. jeho ústřední motiv z menu, zatímco ostatní skladby jsou k dostání už za 10 dolarů z iTunes či Amazonu.

- Kotaku sehnalo video ze zrušeného remaku Phantom Dust pro Xbox One. Coby third-person akce nepůsobí věru zle, zejména demolice prostředí seslanými firebally, nicméně Microsoft dal projektu stopku a v důsledku toho mělo být propuštěno na 50 vývojářů.

- Velký pokrok u Sony: rozjela novou status stránku, na které se tentokrát už v reálném čase (!) ukazuje dostupnost jejích různých online služeb a funkcí PSN.

- Studio Black Tusk, které kutí nový díl Gears of War, popřelo včera spekulovanou existenci Marcus Fenix Collection, ale máme se prý těšit na E3.

- Propouští i Evolution Studios, kteří se dle vyjádření Sony odteď zaměří na podporu DriveClub a jeho vnímání coby služby, což trochu zní, jako že nemusí mít další vlastní velký projekt. Tato restrukturalizace ale prý není předzvěstí uzavření studia.

- Telltale vábí na třetí ze šesti epizod Game of Thrones, s podtitulem The Sword in the Darkness.

- Rock Band 4 má vyjít v říjnu, běžet v 1080p/60fps a oslnit novým realistickým nasvícením, modely postav a jejich animacemi. Tvůrci jsou prý speciálně nadšení z nové online infrastruktury PS4/X1, která prý dovolí podporovat hru delší dobu.

- Herní výstavu Rezzed pořádanou naší sítí, zaměřenou převážně na nezávislé PC a indie hry, navštívílo v Londýně 12 tisíc lidí.

- Tohle asi nebude nikdo Square Enix vyčítat: Třináct let stará onlinovka Final Fantasy 11 ukončí provoz na PS2/X360 k březnu 2016, ale PC verze bude běžet i nadále.

- Zato tady asi ano: Majitelé Final Fantasy Type-0 HD si stěžují, že jim kód k demu Final Fantasy XV v minulých dnech nefungoval - podle všeho ho má evropský PSN akceptovat až dnes, v den oficiálního vydání.

- Australské EB Games se rozhodlo začít přijímat předobjednávky na novou konzoli NX od Nintenda, ačkoli o ní nikdo nic nebude vědět až do příštího roku.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments