If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámen český čtverečkový dungeon Brány Skeldalu 3

Budete hrát výhradně s mágy.

Jindřich Rohlík z domácího studia Napoleon Games před okamžikem oznámil Brány Skeldalu 3: Sedm mágů, úplně nové pokračování starého českého dungeonu inspirovaného Dungeon Masterem a jinými klasikami tehdejší doby.

Nejprve hra vyjde pro mobilní zařízení iOS a Android, navržena pro příjemné ovládání na tabletech a telefonech. Později i pro PC a další platformy, kam má být díky Unity 3D enginu snadno převeditelná, slibuje tiskovka, ale primární jsou nyní iOS a Android.

Tak jako minule budete při hraní z vlastních očí absolvovat tahové souboje s možností rozdělit členy své družiny. Znovu budete používat živly k sesílání kouzel a také dalších forem magie. Hrdinové se budou tentokrát rekrutovat výhradně z řad mágů, ti ovšem dokáží jaksepatří roztančit i chladné zbraně. Navíc se prý ve hře objeví zcela nový druh hudební magie.

Příběh má pojednávat o střetu s divokými mágy, kteří pravidelně napadají vesnici chudých rolníků a obírají je o většinu úrody. Jednoho dne proto vesničané seberou své poslední peníze a vydají se do města najmout na svou obranu mágy. Narazí na vás coby hráče a vaším prvním úkolem bude vyhledat šest mágů, abyste jim mohli pomoci.

Detaily o hře na nové homepage 7Mages, kde je i oficiální FAQ:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments