If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 15/2015

Armádu robotických pavouků, konec OnLive, drahé klávesnice od TurtleBeach...

Šéf Intelu ovládá armádu robotických pavouků. OnLive ukončí brzy provoz, tentokrát natrvalo. Turtle Beach se pouští do světa (drahých) klávesnic.

- Asus představil další speciální edici, tentokrát pro model Nvidia GTX 970. Jedná se už o třetí verzi od tohoto výrobce. Turbo přinese mírně vyšší takty, líbivý a uhlazený design s dominantní bílou. Na cenu a oznámení dostupnosti si ještě musíme počkat.

- SSD disky jsou sice už rychlé dost, ale proč je ještě nezrychlit? Právě rychlost je hlavním tahákem nové řady Series 750 od Intelu. Prý mají být až 4x rychlejší než současná špička a do SATA je nezapojíte. Cenově patří také hodně vysoko.

- Gigabyte je králem, co se prodeje základních desek týče. V první čtvrtletí tohoto roku se společnosti podařilo překonat svého úhlavního rivala - Asus. Celkově je ale o základní desky menší zájem než dříve. Prý za to může hlavně Evropa a Čína.

- Služba OnLive se snažila prosadit herní revoluci pomocí streamování celých 5 let. Nyní se ale blíží její definitivní konec. Některé patenty a další majetek se rozhodlo koupit Sony. Prosazení nového stylu hraní her tak nyní spočívá na PlayStation Now.

- Nezapomeňte zkontrolovat aktualizace u vašeho Xbox One. Microsoft vydal novou aktualizaci. Přináší vylepšení party chatu, pomoc při řešení s ním spojených problémů či třeba zlepšení u achievementů. Mírné změny doznaly také „Games hubs".

- ASRock svou novou desku vybavil také jménem Fatal1ty - přezdívkou slavného hráče. Novinka formátu micro-ATX je připravena na poslední řadu Haswell procesorů od Intelu, DDR4 operační paměti a také USB 3.1. Po stránce designu rovněž nezklame. Cena a dostupnost bude teprve odhalena.

- Výrobce periferií Turtle Beach se chce dostat také do povědomí PC hráčů. Zatím se soustředil hlavně na konzole se svými headsety. Představil hned trojici nových klávesnic z řady Impact. Odstupňované jsou podle ceny a výbavy. Na tu nejlevnější si připravte zhruba 1500 Kč, na top model asi 3x tolik.

- Nvidii čeká stěhování. Projekt na stavbu nového sci-fi sídla, kterému dominují trojúhelníky, dostal zelenou. Původní ambiciózní plán bude ale naplněn pouze z poloviny, Nvidia zatím postaví jen jednu novou budovu.

- Intel sice známe hlavně díky procesorům a SSD diskům, společnost ale pracuje na spoustě dalších věcí. Šéf Intelu se rozhodl netradičně demonstrovat Intel Curie, když pomocí chytrého náramku a gest zadával příkazy „armádě" robotických pavouků.

- Řada sluchátek Kave od Roccat mezi sebe přivítala nový kousek. Výrobce se novinku rozhodl přímo uvést na trh bez zbytečného odhalování předem. XTD 5.1 Analog nabídne přesně to, na co jsou fanoušci Kave zvyklí. Prostorový zvuk, pokročilé ovládání a další vychytávky.

- K čemu se hodí hliník? Podle výrobce Ozone a profi hráče Carlose "ocelote" Rodrígueze třeba pro podložku pod myš. Nově odhalená Ocelote World Mousepad je totiž právě z hliníku. Tento materiál se prý skvěle hodí. Podložka má být v Evropě dostupná již za pár dnů, cenu Ozone zatím neodhalilo.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments