Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft opět gratuluje Sony, tentokrát k Bloodborne

Nic se nemá přehánět.

Zakopat válečnou sekyru a přenést se na chvíli přes všechny vzájemné spory, honbu za exkluzivními hrami/DLC či probíhající cenovou válku v obchodech je jistě chvályhodné. Na druhou stranu platí, že nic by se nemělo přehánět.

Šéf xboxové divize v Microsotu, Phil Spencer, opět na svém Twitteru pogratuloval Sony k úspěchu s PS4 exkluzivitou Bloodborne (koupit na Alza.cz). Ta se dle dat od NPD stalo druhou nejprodávanější krabicovkou v USA za březen, hned po Battlefield Hardline a před GTA 5 PS4/X1 (celý žebříček).

"Je skvělé, že se Bloodborne prodalo přes milion kusů. S novými značkami to bývá obtížné, gratuluji," napsal.

Stalo se tak už poněkolikáté v poslední době (minule v lednu), zatímco obráceně od Sony směrem k Microsoftu taková veřejná slova chvály neletěla snad ještě nikdy, ačkoli příležitosti určitě byly. Třeba při vítězství Xbox One nad PS4 v USA před Vánocemi. Možná to Sony přišlo divné, tvářit se jako by nic, když mezi firmami jinak zuřil velice tvrdý boj o nové zákazníky, někdy až za hranou?

Samozřejmě se ihned vyrojily sarkastické komentáře například na téma, že asi Spencer touží jít pracovat do Sony, nebo že moc dobře ví, o čem mluví s ohledem na říjnové Sunset Overdrive na X1, postačí však jedno video:

Watch on YouTube

Níže ještě citace kompletní tiskové zpráva v češtině o tom milionu kusů Bloodborne (tipy pro začátečníky), obdržená dodatečně od domácí pobočky Sony:

Read this next