Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Počet map a boti ve Star Wars Battlefront

Doplňující informace.

Krátce po včerejším představení a traileru Star Wars Battlefront tu máme pár doplňujících informací o tomto ambiciozním projektu od DICE/EA/LucasArts.

Extrémně limitovaná edice PS4 existující jen v pěti exemplářích

Ve hře bude v době vydání nejméně osm map, vždy po dvou na každé planetě. "Preferujeme kvalitu nad kvantitou. Nezapomeňte, kolik úsilí jsme do každé mapy vložili, aby přesně odpovídala prostředí z filmů. Důraz na drobné detaily, který ocenili i novináři, se prý naplno projeví, až si vše sami zahrajete," obhajuje vše producent.

Mapy budou velké i malé, aby byly pokud možno pestré a nabízely rozličné zážitky. Zajímavé je, že v nich budou přítomni i boti, tedy umělou inteligencí řízení protivníci, kteří suplují živé nepřátele v offline hře. Na rozdíl od Battlefieldů zde nebudou typické herní třídy, nýbrž sami hráči se rozhodnou, jak chtějí svého bojovníka vybavit.

Přítomnost speciálních hrdinů typu Darth Vader či Boba Fett na bojišti prý bude záviset na zvoleném režimu (zatím se mluví jen o tom největším módu Walker Assault) a jejich vstup do bitvy proběhne různými způsoby. Ten štít z traileru prý je jen jedním z mnoha existujících powerupů, o dalších se dozvíme až časem, stejně jako o spoustě odemykatelných bonusů atd.

A proč se vlastně hra nejmenuje Star Wars Battlefront 3, aby reflektovala minulé dva díly? Protože ji máme chápat spíš jako reboot série než jako další pokračování. Do X-Winga jinak v krátkém filmečku usedl i jeden ze šéfů herní Sony, Adam Boyes:

Watch on YouTube

Tvůrci dále odpověděli i na dotaz, proč limit jen maximálně 40 hráčů a ne třeba 64 či 128: "Snažíme se o herní módy, které budou zábavné a které dovolí fanouškům Hvězdných válek zažít to, co si zatím jen představovali." V některých režimech se utká jen osm hráčů. Prostředí v mapách bude zničitelné jen tam, kde to dává smysl, ale klíčové je držení se univerza a jeho autentičnost.

Lehce protichůdnou perličkou na závěr je, že ve hře narazíte i na ženské verze Stormtrooperů, ačkoli to moc neodpovídá Hvězdným válkám. LucasArts se k tomu staví tak, že takové postavy v celých Star Wars samozřejmě existují, jen je zatím ještě neukázali ve filmech.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars: Battlefront

PS2, Xbox, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments