Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 16/2015

Brzda jménem AMD, Turtle Beach jde do myší a ty nové bez pocení dlaně.

Uvedení nové Nvidia grafiky prý brzdí AMD. Turtle Beach se po klávesnicích pustilo také do myší. S novou myší od Thermaltake by se vám (snad) neměla potit dlaň.

- Intel Skylake začíná vypadat jako jedna z těch zajímavějších rodin procesorů. Společnosti se povedlo dostat výkonnou grafiku Iris 6100 do čipů, jenž mají TDP pouze 15W. Což jednoduše znamená, že nebude třeba tolik po stránce spotřeby náročný čip, aby mohl nabídnout zajímavý grafický výkon.

- Výrobce Turtle Beach nakonec nezůstane ani u sluchátek a klávesnic. Dočkali jsme se odhalení dvojice myší. Ta dražší - model Grip 500 - nabídne až 8200 DPI, 16,8 milionu barev a další vychytávky. Ceny jsou opět nastaveny hodně sebevědomě, vzhledem k pozici nováčka na trhu.

- Došly nápady na vylepšování počítačové skříně? Mohl by zaujmout Commander FT od Thermaltake. Jde o stylově provedený panel s dotykovým displejem, s kterým dostanete ventilátory plně pod kontrolu. Zvládne ukázat také teplotu.

- Biostar vyrábí především základní desky, firma se ale rozhodla vrátit do hry s grafickými kartami. První dva odhalené modely jsou Nvidia GTX 960 a GTX 980. Zatím ale není jasné, jestli se grafické karty dostanou také k nám, nebo na našem trhu zůstane výrobce pouze u základních desek.

- Stále se čeká na představení Nvidia GTX 980 v Ti verzi. Kde to vázne? Podle nových informací u AMD. Nvidia totiž jednoduše čeká, s čím vším se vytasí její rival u nové řady karet Radeon. V případě „ohrožení" se GTX 980 Ti dočkáme dříve, než v plánovaném září.

- Základních desek není nikdy dost, zvlášť těch od Asusu. Nejnovější kousek se jmenuje Trooper B85 a patří do rodiny TUF. Cenu zatím neznáme, ale podle chudší výbavy by deska mohla chtít zaujmout právě cenou. Osadit je možné Haswell či Broadwell a jen dva moduly operační paměti.

- Thermaltake vyrazilo do boje proti potícím se dlaním při použivání myší. Nově odhalený model Ventus X má speciální hrubý povrch. Aby toho nebylo málo, je vybaven také ventilátorem pro chlazení vaší dlaně. Jen aby nakonec ventilátor nebyl otravnější než samotné pocení.

- Corsair rozšiřuje řadu SSD disků Force LS. Komu by nestačila maximální dříve nabízená kapacita 240 GB, tak si může nově vybrat buď 480 GB nebo 960 GB. Jen se připravte, že cena SSD je pořád někdy jinde, než u klasických pevných disků. Za 480 GB dáte asi 6 tisíc, dvojnásobek pak za největší model.

- Výkonný mini počítač od Asusu s označením ROG GR8 zřejmě slavil úspěch. Výrobce aktuálně odhalil jeho slabší verzi s označením GR6. Místo Intel Core i7 nabízí Core i5 (model 5200U) a grafický výkon obstarává Nvidia GTX 960M. Cenu zatím nevíme, starší GR8 se prodává za 25 tisíc korun.

- Málo místa. Tak by se dal stručně popsat návrhový proces nového chladiče od Be quiet!. Shadow Rock LP zaujme ve chvíli, kdy nízká výška chladiče činí nejvyšší prioritu. Výška asi 7,4 cm se skvěle hodí do malých skříní a i přes malé rozměry tento prcek dokáže uchladit procesory s TDP 130W. Aktuální Intel Core procesory mají TDP okolo 80W.

Read this next