If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alan Wake 2 v pět let starém prototypu

Podívejte se na interní video.

Polygon dnes sehnal od Remedy nevšední úlovek, kterým je prototypové video z Alan Wake 2 již z roku 2010. Od té doby se na něj prý nesáhlo, protože Microsoftu se sice tehdy líbilo, ale preferoval do svého portfoila (mezi Xbox One exkluzivity) trochu jiný typ hry, z čehož se později zrodil Quantum Break (aktuálně odložený na 2016).

Cover image for YouTube video13 Minutes of Alan Wake 2 GAMEPLAY (Unreleased)

Momentálně prý probíhají jednání mezi oběma firmami, co s touto značkou vlastněnou Microsoftem dál podniknout. Remedy nezvyklým zveřejněním tohoto interního videa trochu tlačí na svého partnera, aby mu dal zelenou (možná i proto se v nedávném průzkumu MS ptal na případný remake jedničky pro X1), i kvůli tomu, že se studiu uvolnily některé kapacity vzhledem k dodělávání Quantum Break. Nový Alan Wake by pochopitelně musel být předělán, protože mnoho částí z tohoto protoypu se pak využilo aspoň pro malou odbočku American Nightmare, např. prostředí pouště či objekty.

V Alan Wake 2 měl opět účinkovat stejnojmenný fiktivní spisovatel, nyní už ostřílenější, který bojuje s temnými nepřáteli v prostředí zatopeného města. Ve hře měl být i mechanismus pro jakési přepsání skutečnosti a na artworcích se vyskytují trhliny jako v Dragon Age Inquisition, vývojáři prý tento nápad prozkoumávali před využitím v Quantum Break. První díl Alan Wake nejprve pro X360 nebyl považován za úspěšný projekt, ale později se i díky PC konverzi, slevám a odbočce vše otočilo a nakonec se prodalo 4,5 milionu kusů. Remedy nyní zaměstnávají 135 lidí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alan Wake

Xbox 360, PC

Alan Wake's American Nightmare

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments