If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mortal Kombat X na PC prý není dokonalý

Je to však nejúspěšnější díl série.

Zatímco většina médií zhodnotila tuto bojovku na PS4 či X1, kde byla výborná a za jediným neduhem se stal relativní nedostatek větších změn (recenze), PC verze na tom prý je nebo byla jinak.

Podle kolegů z PC Gameru trpěl Mortal Kombat X na jimi použitém počítači (Intel Core i5-2500k, 16GB RAM, GTX 970) technickými problémy, kvůli čemuž udělili 69 procent.

"Zadrhávání obrazu je patrné i na high-endovém stroji při zapnutém VSYNC, které se nedá nikde v menu vypnout. Při standardním boji běží PC verze v 60 snímcích za vteřinu, ale při cutscénách a X-Ray pohybech klesne plynulost na 30fps."

Za nejhorší PC Gamer považuje, že Mortal Kombat X nejel hratelně na počítači, který splňoval oficiálně uváděné minimální požadavky. Až teprve po přechodu na silnější stroj byl schopen vychutnat si hru na maximum, proto mluví o špatné optimalizaci PC verze.

Problematický má být i nestabilní online multiplayer, když prý třetina ze všech ranked zápasů recenzentovi nedoběhla do konce, obvykle v moment, kdy začínaly být zajímavé. Toto ovšem může zlepšit patch, který už vyšlo několik (naposledy dnes 1.03).

Mortal Kombat X jinak měl nejúspěšnější start ze všech dílů této mlátičkové série (koupit na Alza.cz). I při pouhém započítání krabicovek vystoupal na čelo britského žebříčku a stal se dosud druhou nejžádanější novinkou letošního roku (po Battlefield Hardline). 61% podíl měla PS4 verze, X1 verze 38% a PC krabicovka tvořila minulý týden jen 1% - pak se divte výrobcům, že je na tamním trhu ruší a že je asi ani tolik netrápí optimalizace...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mortal Kombat X

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments