Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Modeři nově mohou zpeněžit svá díla na Steamu

Začíná s tím Skyrim + víkend zdarma.

Po nedávném omezení vybraných funkcí pro ty, kteří si nic nekoupili, zavádí Valve další prospěšnou funkci na Steamu.

Autoři modifikací šířených přes službu Steam Workshop mohou odteď svá díla zpeněžit. Tato možnost je pouze volitelná a daná hra ji musí nejprve podporovat. První takovou není nic menšího než Skyrim, který dodnes žije právě díky mnoha úpravám od fanoušků. Obvyklá cena modifikací tam nyní činí pár eur.

Není jasné, kolik procent z tržeb půjde autorovi modifikace, kolik Valve a kolik výrobci dané hry (zde Bethesdě). Avšak může to více motivovat talentované tvůrce, aby věnovali týdny či měsíce svého času do vytváření nových map či předmětů, z čehož by se v případě úspěchu třeba i uživili (typicky nyní u Cities: Skylines).

Tato funkce byla dříve dostupná např. pro Team Fortress 2. Bude tlačit na všechny výrobce her, aby mody více podporovali, což je v konečném důsledku prospěšné pro všechny.

Pokud modifikace nebude správně fungovat, mohou kupující do 24 hodin požádat o vrácení peněz. Modeři budou moci používat i nacenění ve stylu "zaplaťte, kolik chcete", v závislosti na tom, jak moc si ceníte jejich práce.

Aby se tato nová funkce Steamu pořádně nakopla, odteď je plný Skyrim zdarma po celý víkend a jinak ve slevě stojí jen 100 Kč.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments