If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PREVIEW Call of Duty: Black Ops 3

S co-op kampaní a arénovými levely + obrázky...

Ani letos se to nepovedlo Activision utajit, ale tak už to u velkých her prostě bývá a asi jen těžko tomu lze zabránit, mají-li na všem hned od začátku participovat obchodní řetězce nabírající objednávky.

Nejprve jeden americký a posléze i holandský obchod předčasně vyzradily propagační plakáty i termín Call of Duty: Black Ops 3, stanovený na 6. listopadu 2015. Správně je měly nahodit až po nedělním oficiálním představení hry - prý plánované už jen na PC, PS4 a X1 (už ne pro PS3/X360) a s přístupem do bety za učiněnou předobjednávku.

Hlavní únik nastal až o půlnoci na sobotu, tedy před pár minutami, kdy se na internetu objevily grafické materiály s výčtem hlavních vlastností chystané hry. Ta se čím dál více podobá Titanfall:

Kampaň Black Ops 3 má být dle nich něčím, co tu ještě nebylo. Budete ji totiž poprvé moci (volitelně) hrát ve čtyřech lidech kooperativně, což dosud nešlo a hodně lidem to chybělo. "Treyarch posune sociální zážitek na novou úroveň s využitím prověřené síťové architektury a funkcí, které se osvědčily u klasického mulťáku a Zombies režimu."

Další převratnou novinkou v kampani má být arénový styl hratelnosti, s otevřenými levely navrženými tak, aby podporovaly znovuhratelnost a umožnili hráčům aplikovat různou strategii každé hraní. Vše si ale přitom prý zachová epickou filmovou atmosféru, kterou je série proslavena.

U kampaně výrobce rovněž vyzdvihuje, že každý hráč si bude moci kompletně přizpůsobit svou postavu - od zbraní po výbavu, přes obleky a osobní vychytávky, které ostatním ukáží, jak je daleko v systému permanentního vývoje postavy.

Co se týče multiplayeru, Black Ops 3 slibuje prý úplně nový způsob pohybu založený na setrvačnosti nebo, chcete-li, na pohybové energii. Dovolit má plynulý pohyb po prostředí za pomoci kontrolovaných skoků, skluzů a speciálních schopností (i vzájemnou kombinací všeho uvedeného). K tomuto účelu byly od nuly designovány veškeré mapy, které umožní úspěch jak s klasickými pohyby, tak s pokročilými manévry (jako v Titanfall).

Mulťák dále představí nový systém postav zvaný Specialist. Ten má hráčům poskytnout zdokonalení se a zlepšování se v každé specifické schopnosti v bitvě i u každé zbraně. Zachovány zůstanou i systémy Weapons XP atd, což ve výsledku zpřístupní hráčům různé cesty, jak ve hře postoupit na vyšší úroveň.

Třetím nosným pilířem Black Ops 3 bude samozřejmě separátní Zombies kampaň (to, co by jinde vydalo na samostatnou hru), tentokrát prý s novým způsobem vyprávění jejího hororového příběhu a hned přítomné v základní krabici (čili ne rozkouskované po několika pozdějších DLC jako u minulých dílů CoD).

Zdejší Zombies kampaň má být dosud nejvíce vtahující a ambiciozní režim tohoto typu v sérii - s adaptací plnohodnotného systému vývoje zkušeností, který přidá hloubku a znovuhratelnost, po čemž prý hráči volali. Slogan hry jinak hovoří sám za sebe - "Jen ti největší mizerové přežijí".

Cover image for YouTube videoOfficial Call of Duty: Black Ops III "Ember" Tease

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments