Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Remaster Gears of War pro X1 hotovou věcí

Ožily dřívější drby + testování.

Když se o údajné Marcus Fenix Collection spekulovalo před měsícem, bylo to oficiálně vyvráceno, že studio Black Tusk - autoři nového velkého dílu této série - nic takového nedělají. A možná to byla i pravda...

Dnes v noci však Polygon přišel se zprávou z vlastního zdroje, podle nějž se remaster Gears of War pro Xbox One ve skutečnosti chystá.

Mají ho mít na svědomí v britském studiu Splash Damage, tvůrci Wolfenstein: Enemy Territory, Brink či naposledy F2P Dirty Bomb. Korespondovalo by to i s jejich náborem nových zaměstnanců pro "práci na dobře známé, vysoce populární AAA sérii s nextgen technologií."

Polygonu to měl sdělit další zdroj, což následně vyvolalo jiné úniky, např. na Kotaku. Dle jeho čtenářů měli vybraní američtí majitelé Xbox One dostat od Microsoftu pozvánku na testovací seanci právě remaku Gears of War.

Doprovázeno to bylo popiskem, že se jedná o testovací, jen rozpracovanou verzi vylepšených Gears of War, na které je potřeba odvést ještě hodně práce. Toto testování má začít již v sobotu ráno našeho času, takže se nejspíš brzy dočkáme dalších úniků, ne-li rovnou oficiálního ohlášení. UPDATE - dle účastníků je v tomto testu jen první díl GoW a pouze v MP, ale s mnoha módy: Team Deathmatch; King of the Hill; One Life 1v1; Shotgun Team Deathmatch; 1v1 Sudden Death Gnashers Only; 4v4 Team Deathmatch Single Round; a 4v4 King of the Hill Single Round.

Zbývá odpovědět jen na otázku, jak Microsoft tento remaster uchopí. Zda podobně jako Halo Master Chief Collection se složitým převodem enginu nebo řádná předělávka od nuly. Nováčkům s Xbox One by vysvětlila, o co vlastně v této vlajkové sérii (nyní už nevlastněné Epicem) na starých Xboxech šlo (recenze trojky) a připravila je na originální pokračování od úplně jiných tvůrců, které je ještě dost vzdáleno. Též jsme zvědavi, jestli do této kompilace bude zařazena i odbočka Gears of War: Judgment, spíš bychom s na to nevsadili.

Read this next