Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Propuštěný manažer EA Czech osočil komentátora her FIFA Jaromíra Bosáka

Kvůli výši odměny za málo práce.

Vlastní zpráva - Informování o tom, že příští ročník fotbalové série FIFA už nebude s českým komentářem, má dohru, kterou nikdo nečekal. Nejenže je úplně zbytečná, ale především podivná, když se v argumentaci používá zveřejňování interních informací o svém obchodním partnerovi, čímž se mu zřejmě mstí za odhalení infa o dabingu předčasně.

Bývalý komunitní manažer EA Czech, Dušan Šimonovič, kterého domácí pobočka EA propustila na jaře 2013 rok před svým uzavřením, ostře osočil známého sportovního komentátora Jaromíra Bosáka kvůli údajně nízkému objemu práce a naopak vysokým honorářům za dlouhodobé komentování série FIFA v zakázce pro EA Sports.

Na Twitteru dále agresivní Šimonovič odtajnil, že v roce 2012 se komentář pro hru FIFA údajně natáčel jen dva dny. Jaromír Bosák to ovšem důrazně popírá a oponuje, že komunitního manažera EA Czech ve studiu vůbec neviděl, takže o náročnosti jeho práce nemá ponětí.

Jak známo, komentáře pro FIFU se mnoho let recyklovaly z předešlých ročníků, takže se hráči později vysmívali už neplatným spojením "mladičký Fabregas" či "talentovaný Rooney". Avšak tato praxe nebyla rozhodnutím či odpovědností Bosáka, kterého si pouze EA najali a on jen plnil jejich zadání.

Dušan Šimonovič

"Výmena hlasov by bola procesne/technicky/realizačne drahá, takže sa platilo veľa ďalej + nulová motivácia druhej strany pristúpiť na menšiu platbu vďaka vedomosti o "nenahraditeľnosti" vďaka spomenutej zložitosti výmeny," ulevil si zpětně bývalý zaměstnanec domácích EA, kterého zjevně i po tolika letech trápí, že si nebyli schopni pro sebe domluvit výhodnější podmínky. Není to poprvé, co zveřejněním detailů o průběhu jednání útočí na protistranu, v minulosti podobně svedli vinu na ČMFS za absenci Gambrinus ligy ve hře kvůli nedohodnutí se s nimi na ceně práv.

Šimonovič (ex-EA Czech), nyní zaměstnaný u operátora O2 paradoxně jako specialista přes obsah na sociálních sítích, tyto interní záležitosti o dabování FIFA a výši odměny Bosáka pouští ven s vědomím, že mu už žádný postih ze strany EA nehrozí, když česká pobočka od loňska neexistuje. Přesto se to nezdá být profesionálním a etickým chováním, vytahovat špínu na všeobecně známou osobnost za její podílení se na oblíbené hře, která v minulosti i hlasu Bosáka vděčila za skvělou prodejnost v ČR. UPDATE - Mluvčí O2 uvedla, že se ke kauze vyvolané jejich zaměstnancem nebude vyjádřovat, protože se netýká jejich společnosti.

"O koľko presne sa mýlim? Povedzte to na rovinu, keď ja som ten klamár, usvedčte ma prosím. Tak koľkože dní v štúdiu to bolo za posledné povedzme 3 roky? bolo ich aspoň 15?," ptá se Šimonovič. "Pane lháři, já se Vám přece nebudu zpovídat. Kdo si myslíte, že jste? A nemýlíte se, lžete. To je velký rozdíl," uzavřel slovní přestřelku na Twitteru Jaromír Bosák, který si asi příště lépe rozmyslí, komu kývne na spolupráci. Herní scéně to celé v jeho očích nedělá dobrou vizitku.

Watch on YouTube

Read this next