If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zastupování Activision nakonec zůstává ABC Data

Comgad dementoval oznámení Guitar Hero.

Vlastní zpráva - Minulý pátek přišla domácím médiím od Comgadu oficiální tisková zpráva, ve které oznamoval, že vydá Guitar Hero LIVE v ČR, což nám posléze i přímo potvrdil a vyvolalo to nemalý rozruch.

Nakonec se ale věci mají úplně jinak. Comgad nás dnes dopoledne kontaktoval s tím, aby vše o Guitar Hero LIVE nově dementoval. Stejně tak se ozvali ABC Data, že nadále zůstávají distributorem Activision v naší zemi a že se tedy oproti starému stavu nic nemění.

ABC Data tak u nás vypustí letošní hry tohoto předního světového výrobce, jako například Call of Duty: Black Ops 3, pro nějž i v ČR bude existovat program, že za předobjednávku dostanete přístup do betatestu (jako v zahraničí, detaily o tom brzy). I vydá chystané tituly od Blizzardu jako krabicový Starter Pack pro F2P MOBA Heroes of the Storm či završení trilogie StarCraft 2.

Není jasné, jak se taková divná věc výše mohla přihodit. Dotčené firmy se obrnily bobříkem mlčení, tudíž neznáme zákulisí jednání - jestli Activision o změně lokálního partnera opravdu uvažovali a pak si to rozmysleli, zda si platonickými námluvami chtěli jen vylepšit svou vyjednávací pozici do budoucna, nebo zda se stala chyba na straně Comgadu, resp. jestli se unáhlil s předčasným oznámením něčeho, co ještě nebylo úplně jisté.

Activision vše nazvali pouhým drbem či nedorozuměním a považují nyní celou záležitost za vyřešenou.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments