Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 18/2015

Acer s řadou Predator, E3 show AMD pro PC hráče...

Acer s řadou Predator přinese novinky pro hráče. AMD připraví na E3 show pro PC hráče. Logitech omezí nabídku myší...

- Logitech oznámilo špatnou zprávu pro příznivce myší této značky. Kvůli „ostrému" propadu zájmu se společnost zaměří více na ostatní produktové řady a od myší upustí. Mezi nové kategorie, kde chce Logitech působit, patří třeba bezdrátové reproduktory nebo ovladače pro mobilní zařízení. Kromě toho je v plánu plošné zvýšení cen.

UPDATE - Původní zpráva byla nepřesná. Logitech přestane výrabět pouze myši, které společnost dodávala ostatním výrobcům. Hlodavci s logem Logitech tak nezmizí. Původní zpráva: Logitech oznámilo špatnou zprávu pro příznivce myší této značky. Kvůli "ostrému" propadu zájmu se společnost zaměří více na ostatní produktové řady a od myší upustí. Mezi nové kategorie, kde chce Logitech působit, patří třeba bezdrátové reproduktory nebo ovladače pro mobilní zařízení. Kromě toho je v plánu plošné zvýšení cen.

- Acer si získal prvenství ve světě monitorů. Jako první totiž představil prohnutý monitor, který zároveň podporuje technologii Nvidia G-Sync. Design je pěkný, stejně jako pár dalších parametrů, jenž byly odhaleny. Na uvedení do prodeje si ale ještě počkáme a cena nebude zrovna přívětivá.

- Méně známý výrobce Zowie odhalil 3 myši, vlastně jednu. Záleží, jak novinky vnímáte vy. Trojice představených modelů se totiž liší pouze rozměrově, aby si každý hráč mohl vybrat vyhovující velikost. Kromě toho myši počítají také s leváky a postranní tlačítka tak najdete na obou stranách.

- Fanoušky moderního a netradičního designu zaujme skříň Isolatic od výrobce X2. Zaoblené tvary doplňuje výrazné podsvícení. Výrobce myslel také na výbavu a do skříně toho naskládáte opravdu mnoho.

- Díky čínskému webu můžeme tušit, co čekat od nové řady Intel Core procesorů s označením Skylake. Nový únik popisuje hned 10 procesorů, od úsporných kousků z T řady až po „nenažranou" K řadu s TDP 95 W.

- Kingston představil novou vlajkovou loď mezi SSD disky. Nese jméno HyperX Savage a v nabídce této společnosti nenajdete rychlejší kousek. Na výběr bude hned 8 různých variant, jenž se liší kapacitou a také přítomností „upgrade" sady. Ceny zatím odhaleny nebyly.

- O Aceru není ve světě herního hardwaru moc slyšet a není se čemu divit, společnost se mu totiž nevěnuje. To se ale ještě v tomto roce změní. Odhalena byla řada Predator, která má cílit právě na hráče. Dočkáme se notebooků, stolního PC, monitorů a dokonce i tabletu.

- Rychlý kvíz. Kdo za minulý rok prodal nejvíce SSD disků? Překvapivě to byl Samsung a to s dost velkým náskokem. Obrat Samsungu za SSD disky činil skoro 4 miliardy dolarů. Na druhém místě najdeme Intel a těsně za ním Sandisk.

- Máte Nvidia grafickou kartu? Díky malému „triku" si můžete zvednout její výkon. Výsledek není magicky velký, na druhou stranu celá procedura zabere chvilku a je jednoduchá.

- Počítačové skříně nemusí být stále v ohrané černé, šedé nebo bílé. Xigmatek odhalilo nové barvené varianty krychlové skříně Nebula C. Vybrat si můžete třeba ze žluté, zelené, fialové nebo růžové. Jen pozor při výběru komponent, moc místa skříně nenabízí.

- Na výstavě E3, kterou určitě není nutné představovat, bude mít poprvé vlastní show také PC hraní. Chystá ji AMD společně s magazínem PC Gamer. Je docela pravděpodobné, že by právě zde mohlo AMD konečně odhalit nové Radeon karty. Sledovat bude možné on-line skrze Twitch a to 16. června.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments