If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony nakonec na Gamescomu bude

Znovu aktualizováno.

Původní článek z 6. května - Nečekaná, dost překvapivá zpráva dorazila dnes novinářům od domácí pobočky Sony. Může ovlivnit i vaše rozhodnutí, zda se v srpnu vypravit přes celé Německo na největší herní výstavu na starém kontinentu nebo jestli raději zamířit jinam:

Když jsme se Sony optali, co ji k tomuto kroku vedlo, odpověděla, že si prostě letos zvolila pařížskou akci. Znamená to, že nějaké významné novinky o hrách pro PlayStation 4 se oficiální cestou dozvíme nejprve v červnu na E3 a potom až za čtyři a půl měsíce v Paříži.

Může to nějak souviset s podzimním lineupem titulů pro PS4 nebo odkladem Uncharted 4 na příští rok? Nebo zkrátka jen Sony usoudila, že E3 a Gamescom se konají tak blízko za sebou, že se nevyplatí připravovat nové prezentace všeho a recyklovat se ji ten samý obsah z Los Angeles nechtělo? Nebo vánoční hity ještě nebudou v srpnu připraveny, aby si je široká veřejnost směla vyzkoušet? Případně nedohodla se Sony na podmínkách účasti s organizátory veletrhu v Kolíně, když ho takto netradičně (k vlastní smůle pro zviditelnění u stovek tisíc návštěvníků) úplně vynechá, což se dosud ještě nikdy nestalo? Všechny tyto otázky oznámení samozřejmě vyvolá a nikdo zvenčí na ně nezná odpověď...

UPDATE 16:30 - Sony to pro kolegy z VideoGameru více rozvedla: "Kvůli tomu, že se E3 letos koná o týden později a Gamescom naopak o týden dříve než obvykle, měli jsme pocit, že jak PlayStation, tak celá herní scéna bude těžit z toho, že se nová oznámení objeví až později v letošním roce, až během nejdůležitějšího období pro hraní, tedy na podzim."

UPDATE 12.5. - Manažer evropského PlayStation, Fred Dutton, nakonec ohlásil, že vše bude jinak: "Na GamesComu bude pořád sekce s PS hrami, jen ta konference se v Kolíně nad Rýnem nekoná a uskuteční se až později."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments