If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Namísto Wii U verze Project CARS raději čekají na příští konzoli Nintenda

Upřímné.

No, tohle si zrovna japonský gigant za rámeček nedá. Šéf studia Slightly Mad se, jak je jeho zvykem, bez vytáček a otevřeně vyjádřil k osudu plánované Wii U verze závodů Project CARS, které už na ostatních platformách vyšly.

"Se zadrženým dechem očekáváme veletrh E3, jestli tam Nintendo neoznámí nějaký nový hardware. Doufáme, že se něco dozvíme o jeho příští konzoli," řekl Ian Bell na oficiálním fóru.

Když někdo namítl, že Nintendo přece dopředu varovalo, že o nástupci s označením NX ještě letos mluvit nebude, tak proč si dělat zbytečné naděje, šéf studia začal být konkrétnější, co se přesně děje s Wii verzí Project CARS:

"Momentálně hra běží jen 23 snímků za vteřinu v rozlišení 720p, takže váháme, co s tím. Mohli bychom hru ořezat, aby jela v 30 fps, ale byla by to spousta práce a uprostřed všeho by mohlo Nintendo přijít s novou konzolí," svěřil se s tím, co nemá nijak interně potvrzené a jde jen o jeho domněnky.

Pokud by nástupnická konzole Wii U dorazila včas, Project CARS by prý na ni mohly být těmi nejlepšími závody, co kdy vyšly na nějaké nové konzoli. Jestli ne, což je v tuto chvíli pravděpodobnější, buď je asi na Wii U zruší nebo podstoupí optimalizační kůru, chtějí-li tvůrci dostát dřívějším slovům, že by rádi vyplnili žánrovou mezeru na této platformě.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Project CARS

PS4, Xbox One, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments