Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak zvýší DirectX 12 výkon Project CARS?

+ potvrzení zrušení Wii U verze.

Kolem těchto závodů ze začátku měsíce to žije. Stará se o to zejména Ian Bell, šéf studia, který reaguje na zvědavé dotazy v oficiálním fóru. Hra se dle něj prodává všude bezvadně a překonává jejich očekávání (koupit na Alza.cz, recenze).

Po úterním výroku o nejisté Wii U verzi se na něj s vyčítavým pohledem sesypali majitelé konzole od Nintenda, aby vše vysvětlil. Wii U verze prý byla vždy jen ve stavu "možná", což se odvíjelo od hlasování podporovatelů o cílových platformách, z nichž vzešly tři hlavní (PC, PS4, PS4) a pak dvě vedlejší (Wii U a SteamOS).

"Není nám dovoleno vydat hru na Wii U, která běží pod 30 snímky za vteřinu, a najití těch potřebných 25 procent pro zvýšení z nynějších 23 fps v 720p je prakticky nemožné," prozradil Bell, čímž de facto potvrdil zrušení Wii U verze. Pro snazší pochopení uvedl příklad, že nový model pneumatik zaměstnává dvě jádra na PS4 i X1, ale Wii U disponuje pouze dvěma jádry celkově.

Zajímavé je dále jeho vyjádření, jaký přínos čeká od DirectX 12: výkon Project CARS by prý mohl zvednout o 30 až 40 procent (před pár dny se mluvilo o 300 procentech v direct-calls oproti DX11).

V současné chvíli hra využívá každé jádro PS4 na více než 99 procent, a grafický čip na přibližně 95 procent. Nehledě na to, stále se prý budou pokoušet PS4 verzi dále optimalizovat.

Na nejbližší období Slightly Mad Studios chystají updaty s historickými tratěmi a dvě další nové tratě. Pro ty, kterým se nedaří najít soupeře k závodění a chtějí zrušit regionální restrikce, vzkázal, že by to nepomohlo a naopak by to stav zhoršilo.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Project CARS

PS4, Xbox One, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments