Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Velký přehled všech E3 novinek u Nintenda

V češtině od ConQuestu.

Letos Mario slaví působivý videoherní milník, a to 30 let v pozici hlavního charakteru nestárnoucí série Super Mario Bros. společnosti Nintendo. Na letošní E3 Nintendo dlouhověkost tohoto instalatéra oslavuje novým přírůstkem do série jménem Super Mario Maker. Jedná se však pouze o jednu z mnoha na výstavě představených her, ve kterých známé tváře společnosti Nintendo a jejich hry dostávají nové vzhledy, styly a herní prvky. Hráči se tak mohou těšit na nové a ne úplně tradiční přírůstky do sérií jako je Star Fox, Yoshi, Animal Crossing, Mario & Luigi, Xenoblade a Metroid, stejně jako na novou podobu Bowsera a Donkey Konga coby Skylanders figurek, kterým zároveň nebude chybět schopnost se "transformovat" na své amiibo verze kompatibilní s vybranými tituly společnosti Nintendo.

V průběhu Nintendo Digital Event videa společnost Nintendo na E3 2015 v Los Angeles oznámila tituly chystané v blízké budoucnosti přičemž se soustředila na to, co si budou moci její fanoušci užít v druhé polovině roku 2015 a na počátku roku 2016. Pokud chcete vidět Nintendo Digital Event na vlastní oči, stačí navštívit stránku http://e3.nintendo-europe.com. Společnost Nintendo bude informace o chystaných titulech a akcích průběžně sdílet prostřednictvím svých komunikačních kanálů a lokálních distributorů.

Zde je přehled některých novinek a her společnosti Nintendo, které budou představeny v průběhu tohoto týdne, jak je popisuje nijak redakčně neupravovaná tisková zpráva od domácího distributora ConQuest:

Wii U

Super Mario Maker: Nejnovější evoluční krok v rámci Super Mario Bros. série umožní hráčům popustit uzdu své představivosti. Vůbec poprvé totiž hráči dostanou možnost navrhovat vlastní úrovně a dokonce se o své výtvory podělit s přáteli. S pomocí Wii U GamePadu zvládne vytváření nových úrovní úplně každý. Je to jako kreslit své nápady na papír s tím drobným rozdílem, že před vámi okamžitě ožívají. Pro méně kreativní jedince pak bude k dispozici zdánlivě nekonečná a neustále se rozrůstající zásoba inovativních Mario úrovní od hráčů z celého světa. Balení hry bude taktéž obsahovat artbook v pevné vazbě čítající 100 stránek ilustrujících nezměrné tvůrčí možnosti hry Super Mario Maker. Společnost Nintendo při příležitosti vydání třicátého výročí původní Super Mario Bros. hry taktéž vydá dvě speciální amiibo figurky, z nichž jedna bude součástí limitované edice tohoto titulu.

Watch on YouTube

Po přiložení těchto speciálních amiibo figurek ve hře Super Mario Maker přibude ve vaší úrovni nový power-up jménem Big Mushroom, který Maria náležitě zvětší a umožní mu rozbíjet bloky z jakéhokoliv směru. Zároveň tato amiiba aktivují retro filtr na váš obraz. Ten pak bude působit dojmem, že hrajete na staré vypouklé televizní obrazovce z dob vydání původního Maria. Zážitek ze Super Mario Maker si ale budete moci ozvláštnit také celou řadou dalších amiibo figurek skrze Mystery Mushroom power-up. Díky němu na sebe dokáže Mario vzít podobu hromady jiných postaviček jako například Linka, Kirbyho nebo Wii Fit trenérky, a to včetně pro daný charakter specifických animací a zvukových efektů. Tyto převleky mohou být taktéž zpřístupněny plněním výzev v 100 Mario Challenge módu a nebo klasickým přiložením amiibo figurek daných postav na Wii U GamePad. Super Mario Maker a speciální amiibo figurky k třicátému výročí série vyjdou 11. září.

LetsSuperMario.com web: V rámci pokračujících oslav třicátého výročí Maria mohou fanoušci vytvářet svá vlastní "Let's Super Mario" videa prezentující jejich lásku k této legendární sérii. Videa mohou být už teď zasílána na webové stránky http://www.LetsSuperMario.com. Ať to bude písnička, tanec nebo znovu prožívání oblíbených momentů, Společnost Nintendo uctí Super Maria prezentací kreativity jeho fanoušků. V duchu mise společnosti Nintendo, kterou je vytváření úsměvů na tváří všech, kteří zakusí její produkty, bude výtěžek z těchto videí věnován charitativní organizaci Operation Smile zabývající se léčením dětí po celém světě trpících rozštěpem rtu a patra. Pro více informací navštivte webové stránky www.operationsmile.org.

Star Fox Zero: Fox, Falco, Peppy a Slippy se vrací v novém dobrodružství. Hráči budou pilotovat Arwing za pomoci tradičního stylu na TV obrazovce. Zároveň si však budou moci vyzkoušet nový pohled z kokpitu díky Wii U GamePadu a využívat jeho gyroskopů k zaměřování a sestřelování nepřátel. Dva unikátní úhly pohledu umožnily vývojářům uvolnit televizní obrazovku pro filmovější momenty ve zcela novém all range módu. Fanoušci série se zároveň dočkají nové Walker transformace pro Arwint stejně jako nového Gyrowing vozidla a návratu tanku Landmaster. Termín startu Star Fox Zero je plánován na čtvrtý kvartál roku 2015.

Watch on YouTube

Skylanders SuperChargers od Activision: Donkey Kong a Bowser budou hostujícími hvězdami této nové Skylanders hry, a to včetně vlastních vozidel a sadou pohybů, které oslavují tradici a odkaz jejich třicetileté kariéry v herním průmyslu. Turbo Charge Donkey Kong a Hammer Slam Bowser Skylanders Supercharger figurky budou navíc fungovat také jako amiibo figurky kompatibilní s hrami společnosti Nintendo. Hráči si budou moci ukládat data pro oba módy jednoduchým otočením základny obou figurek. Očekávané datum vydání hry Skylanders Supercharger je 25. září 2015.

Watch on YouTube

Just Dance 2016 od Ubisoftu: je nejnovějším přírůstkem do značky nejlépe prodávaných hudebních her všech dob. Počínaje svým vydáním 22. října na platformách Wii a Wii U tento titul představí skladby od umělců jako jsou Jason Derulo, Meghan Trainor a Lady Gaga. Tento rok navíc zdarma stažitelná aplikace Just Dance Controller umožní majitelům Wii U použít namísto klasických ovladačů své chytré telefony.

Watch on YouTube

Xenoblade Chronicles X: Nacházejíce se uprostřed mezigalaktické války mezi vetřelci a pozůstatky lidské civilizace hráči bojují o přežití, zatímco objevují masivní plochu neznámé planety. Ozbrojení mechové známí jako "Skellové" umožní hráčům přístup takřka kamkoliv. Hráči mohou taktéž upravovat své útočné a obranné dovednosti (ve hře známá jako "Arts") tak, aby co nejlépe vyhovovaly jim zvoleným strategiím a snáze tak porážet své nepřátele. Xenoblade Chronicles X vychází v prosinci tohoto roku.

Watch on YouTube

Animal Crossing - amiibo Festival: Animal Crossing amiibo figurky a karty dostanou svou vlastní párty hru. Hráči budou postaveni před výzvu být tím, kdo bude mít na konci dynamické deskové hry nejvíce Happy Pointů. Zatímco rozložení hrací plochy zůstává stále stejné, prostor a prostředí se mění podle toho, jaké roční období si hráči pro sovu hru zvolí. Stejně jako v případě dalších Animal Crossing her mohou hráči nakupovat tuříny a ve vhodný čas je za velké peníze zase prodat. Animal Crossing: amiibo Festival vyjde v balení obsahujícím hru, dvě amiibo figurky a tři amiibo karty během čtvrtého kvartálu letošního roku.

Watch on YouTube

Genei Ibun Roku #FE (pracovní název): V prostředí moderního Tokya se mladí lidé scházejí, aby společně utkali epický příběh po boku hrdinů z alternativního světa. Tato zcela nová značka na poli RPG žánru vyvinutá společností ATLUS obsahuje prvky populární série Fire Emblem a představuje souboj mezi světy půvabu a temnoty, kde mladí lidé povstávají, aby se postavili výzvě. Plánované datum vydání tohoto titulu je stanoveno na rok 2016.

Watch on YouTube

Mario Tennis - Ultra Smash: Až čtyři hráči mohou soupeřit v tenisových zápasech, které se mohou odehrávat jedině v Mushroom Kingdom. kromě střel z výskoku, které míčky rozžhaví do běla nebo Giant Mushroom power-upům, jejihž sebrání zvětší hráče do gigantických rozměrů tenhle ročník série Mario Tennis přináší také možnost jít agresivně po vysokých míčcích. Plánované datum vydání hry Mario Tennis: Ultra Smash je stanoveno na čtvrtý kvartál roku 2015.

Watch on YouTube

Yoshi's Woolly World: Sbírejte, kooperujte a zapojte své mozkové závity s Yoshim a jeho novým dobrodružstvím, které se odehrává ve světě kompletně upleteném z vlny a dalších tkanin a textilií. Tahání za nitky v téhle hře obvykle vede k objevům, zatímco nové transformace zahrnují Moto Yoshiho, Mole Yoshiho a Sky Pop Yoshiho. Jedná se o snadno uchopitelné dobrodružství plné skrytých tajemství čekajících na to, až je pozorní hráči odhalí. Přiložením vybraných amiibo figurek na Wii U GamePad vytvoříte nové barevné vzory pro Yoshiho, zatímco nové Yarn Yoshi amiibo umožní hráčům kontrolovat dva Yoshi najednou. Poprvé také můžete hrát v kooperaci s kamarádem. Hra taktéž obsahuje takzvaný mellow mód, který dá Yoshimu křídla a je perfektní pro ty hráče, kteří prostě jenom chtějí vyrazit na lov pokladů či nováčky.

Watch on YouTube

Nintendo 3DS

The Legend of Zelda - Tri Force Heroes: Tři hráči se zhostí role jednotlivých postaviček Linka aby společně vyřešili hlavolamy a bojovali s nebezpečnými nepřáteli. Hra bude mít totožný grafický styl a pohled ze shora jako titul The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Hráči musí spolupracovat, protože celá skupinka sdílí počet životů. Všichni tři Linkové se mohou postavit na sebe a vytvořit tak jakýsi Totem, který jim umožní dosáhnout na nedostupná místa, překonat překážky a bojovat se specifickými nepřáteli. Různé obleky poskytují Linkům různé schopnosti. Hra by měla vyjít ve čtvrtém čtvrtletí 2015.

Watch on YouTube

Pokémon Super Mystery Dungeon: Hráč se promění v jednoho z 20 Pokémonů a vyrazí na dobrodružnou výpravu ve světě obývaném pouze Pokémony a to všemi 720 známými druhy, včetně Legendárních a Mýtických Pokémonů. Hra přináší mnoho hodin zábavy především díky náhodně generovaným dungeonům, díky čemuž se hráči nemusí bát, že by v tomto příběhu plném záhad a dobrodružství narazili na stejný dungeon dvakrát. Hra by měla vyjít začátkem roku 2016.

Watch on YouTube

Animal Crossing: Happy Home Designer: Jedna z nejoblíbenějších aktivit v sérii her Animal Crossing nyní dostane svou vlastní hru. S širokou paletou možností mohou nyní hráči vybavit interiéry a exteriéry domů pro stovky zvířecích postaviček a dokonce vytvořit i zahrádku. Mohou si vybrat, kam dům umístit a následně vybrat jeho styl a barvu střechy, dveří a plotu, než se konečně vrhnou na vybavení místností. Přiložením kompatibilní amiibo kartičky přenesete do hry oblíbené Animal Crossing postavy s jejich specifickými osobnostmi a představami o ideálním vybavení domu. Při vydání hry 2. října bude jedna amiibo kartička již součástí balení. Ve stejný den také vyjde speciální balení, které bude obsahovat hru, jednu amiibo kartu a NFC Reader/Writer pro Nintendo 3DS.

Watch on YouTube

YO-KAI WATCH: Tato hra prodala miliony kusů a stala se v Japonsku kulturním fenoménem. Nyní budou i Evropští hráči moci zažít zábavu se stovkami roztomilých či strašidelných ale především nezbedných Yo-kai, kteří obývají náš svět. Hráči budou prozkoumávat svět pomocí svých Yo-kai Watch a hledat Yo-kai, se kterými se mohou následně spřátelit a vytvořit z nich tým pro boj s jinými Yo-kai. Hra vyjde v roce 2016.

Watch on YouTube

Fire Emblem Fates: Dvě oddělené verze nového titulu v této sérii nabízí hráčům neobyčejnou možnost volby: bojujte po boku obránců, nebo se přidejte k protistraně a pokuste se vše vyřešit zevnitř. Poprvé v sérii budou muset hráči v roli hlavní postavy vést celou armádu a zároveň se rozhodnout, kterou cestou se vydat: pomohou svým pokrevním příbuzným, nebo raději rodině, která je vychovala? Hra vyjde v roce 2016.

Watch on YouTube

Mario & Luigi - Paper Jam Bros.: Paper Mario vyskočí z knížky přímo do bizarního dobrodružství Maria a Luigiho, což způsobí nemálo zábavných ale i nebezpečných vylomenin. Chopte se hvězdného týmu Maria, Luigiho a Paper Maria a vyrazte na výpravy, porazte nepřátele a rozpleťte dva pomotané vesmíry v tomto novém hravém titulu ze série Mario & Luigi. Hra vyjde na jaře 2016.

Watch on YouTube

Hyrule Warriors - Legends: Wii U verze Hyrule Warriors přichází na handheldy z rodiny Nintendo 3DS. V kapesní verzi vás čekají nové příběhy a hratelné postavy inspirované hrou The Legend of Zelda: Wind Waker. Nové funkce umožní hráčům vylepšit své bojové taktiky a volně přepínat mezi postavami zatímco budou prozkoumávat a probojovávat se známými místy království Hyrule. Hra vyjde v prvním čtvrtletí 2016.

Watch on YouTube

Metroid Prime: Federation Force: Až 4 hráči se mohou propojit online nebo lokálně a společně se vrhnout do kooperačních misí v tomto sci-fi dobrodružství z pohledu první osoby, zasazeném do světa Metroid Prime. Hráči si nasadí mechanický oblek a spolupracují v týmu na vyčištění základen napadených nepřáteli a dokončení úkolů ve speciálních misích. Po dokončení všech misí se může až šest hráčů utkat v Metroid Prime: Blast Ball, speciálním zápase tří proti třem, kde musí hráči dostat velký míč do soupeřovi branky. Hra vyjde v roce 2016.

Watch on YouTube

Krom toho budou vybraní vývojáři prezentovat exklusivní obsah a odhalení na Nintendo Treehouse: Live programming během celé E3. Můžete se tak těšit na Runbow (13AM Games), FAST Racing Neo (Shin'en) a Typoman (Headup Games and Brainseed Factory) pro Wii U, SteamWorld Heist (Image & Form) pro Nintendo 3DS, a Mutant Mudds Super Challenge (Renegade Kid) pro Wii U i Nintendo 3DS.

Pro více detailů o těchto hrách, Nintendo Treehouse: Live programming a dalších aktivitách společnosti Nintendo během E3 2015 navštivte tento web. Pro ulehčení čekání fanouškům očekávajících vydání připravovaných her Nintendo eShop hostí velké slevy jak pro Wii U, tak pro Nintendo 3DS tituly. Hráči mohou získat až třicetiprocentní slevy na vybrané tituly ze sérií na akci představených novinek jako jsou Mario & Luigi, The Legend of Zelda a Star Fox. Slevy poběží až do půlnoci z 22. června.

Read this next