If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

O potížích Batman Arkham Knight na PC se prý vědělo dlouhé měsíce

Ale prioritou byly konzole.

Jeden z interních testerů Warner Bros se už nedokázal dívat na vyjádření firmy k potížím okolo PC verze Batman: Arkham Knight a promluvil pro Kotaku.

Podle něj výrobce o problémech věděl dlouhé měsíce před vydáním, ale byl laxní v jejich řešení, takže se prý nyní nemůže tvářit, že je překvapen, v jakém stavu hra vyšla. Něco podobného, jen v menším měřítku se mu mimochodem přihodilo už v dubnu u PC verze Mortal Kombat X.

"Warner Bros se rozhodli vydat Arkham Knight nehledě na potíže, a to nikoli aby úmyslně oklamali zákazníky, ale protože věřili, že je Arkham Knight dostatečně dobrý," uvedl dotyčný pod podmínkou anonymity, aby si nezkazil další kariéru v herním průmyslu.

Nejnovější Batman (recenze, koupit na Alza.cz) prý byl v té samé žalostné kondici už v létě 2014, ale testeři údajně dostali pokyn, aby se prioritně soustředili na vychytávání chyb v konzolových verzích. Dle jeho výpovědi bylo rozběhnutí hry na PS4/X1 téměř nemožným úkolem po mnoho měsíců, kvůli čemuž došlo k několika odkladům vydání. I protože prý studio bylo totálně nepřipravené na vývoj pro současnou generaci konzolí, který nebyl tak snadný, jak doufalo.

"Pouze 10 procent z asi 100 testerů se věnovalo PC verzi, kteří nahlásili doslova tisíce chyb týkajících se jen této verze, např. zmršené textury a zejména pasáže s Batmobilem," zjistilo také Kotaku. Nyní se externě najaté studio IronGalaxy ve spolupráci s Rocksteady snaží vše vychytat a stále je pozastaven prodej PC verze hry v obchodech.

Cover image for YouTube videoHow Bad is Batman: Arkham Knight PC Performance... Really?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Batman: Arkham Knight

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments