Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 27/2015

Intel má problém, nová myš s Bungee Hub či užitečné podsvícení klávesnic...

- S chystanou novou řadou procesorů Cannon Lake od Intelu to nevypadá moc růžově. Má jít o první procesory vyráběné 10nm procesem, vyskytly se ale problémy a celá architektura se tak má opozdit. Jako záplatu Intel chystá mezikrok v podobě Kaby Lake, jenž bude ještě 14nm a zaměří se na vylepšení mobilních čipů.

- Mionix jsme zatím znali především jako výrobce herních myší. Aktuálně ale uvádí na trh novou mechanickou klávesnici Zibal 60. Výrobce se snaží lákat na tradiční rozložení kláves a známé spínače Cherry MX. Podsvícení tu je, ale barvu vybral Mionix za vás. Musí vám stačit jedovatě zelená.

- Docela nepřekvapivé nové informace hovoří o chystaných nástupcích karet Nvidia GTX 750 (Ti). Půjde o modely GTX 950 (Ti), jenž mají sloužit jako odpověď na nové a levné Radeon R7 370. Více informací o kartách zatím není.

- Sharkoon představil novou myš, na které ale nejvíce zaujme její příslušenství. Výrobce k ní totiž připravil speciální Bungee Hub. Jedná se o jakési rameno, které vás má připravit o trable s kabelem, abyste se mohli soustředit pouze na hru. Bungee Hub slouží také jako USB hub. Myš Shark Zone M51 nabídne docela lákavou výbavu a střízlivou cenovku.

- S monitory podporující AMD FreeSync se docela roztrhl pytel. Nový model představil opět Acer, jmenuje se XR341CK a jde o 34" kousek se zakřivením. Portová výbava není špatné, to samé se dá říci o rozlišení 3440 x 1440 pixelů. Nechybí také vestavěné reproduktory pro případ nouze. V obchodech bude novinka koncem července, cena se má blížit 30 tisícům korun.

- AMD začalo u nových Radeon R9 Fury X používat novou vodní pumpu, u té původní si totiž uživatelé stěžovali na hlučnost. Pokud budete náhodou tuto kartu kupovat, zjistěte si, co má „pod pokličkou". Kromě toho společnost vyzývá k „personalizaci" vrchního krytu Radeon R9. Jde snadno oddělat a můžete si třeba pomocí 3D tisku vytvořit vlastní.

- Gigabyte představil další modely grafické karty Nvidia GTX 960. Jejich hlavním tahákem je nový chladič, díky kterému významně klesla délka karty. Tyto nové modely měří na délku 18,1 cm. Kromě toho nabízí také vyšší takty oproti referenční kartě a 2GB nebo 4GB model.

- Podsvícení u klávesnic nemusí být jen zbytečná paráda. Dokazuje to SteelSeries s novou verzí software GameSense. Klávesnice vám při hraní Counter Strike: Global Offensive ukáže stav munice, vesty nebo životů. Podporován je také Minecraft a další hry by měly přibývat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments