Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rozbalování vylepšeného japonského modelu PS4

+ fotky a info o rozdílech.

Zatímco Evropané před začátkem letních prázdnin dostali pouze zdvojnásobení kapacity hardddisku na 1 TB, Japonci si od té samé doby mohou pořídit nový model PlayStation 4 s kosmetickými úpravami, který má kódové označení CUH-1200. Takhle ho rozbalovali:

Watch on YouTube

"Rozdíly oproti původní PS4 tkví v matném kryti harddisku, změně tlačítek pro zapnutí a vyndání Blu-Ray disku z původních elektrostatických na mechanické. Konzole je také o deset procent lehčí, což hned ucítíte," podělili se ze země vycházejícího slunce o první zkušenosti. Jiný kryt harddisku je prý kompatibilní s tím původním, takže si ho můžete vyměnit, pokud se vám nelíbí.

Došlo i na úpravu pozic zadních zdířek a nyní už jsou pod štítkem o záruce schované pouze dva šrouby. Jak Japonci změřili, spotřeba energie se skutečně o něco snížila, jak dokazuje srovnávací graf s předešlými verzemi PS4. Nová PS4 je prý také o něco tišší, ale větráček se rozjede na vyšší obrátky o něco rychleji.

Zatím není známo, kdy nová PS4 (jinak s nezměněnou architekturou) dorazí i na západní trhy či k nám, dá se předpokládat někdy koncem léta či na podzim.

Read this next