Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

YouTuber PewDiePie vydělal 181 milionů korun

Výsledky za minulý rok.

Pětadvacetiletý Felix Arvid Ulf Kjellberg, na internetu snad každému známý pod přezdívkou PewDiePie, měl velice úspěšný rok 2014.

Jeho firma Pewdie Productions AB loni před zdaněním utržila celkem 63 milionů švédských korun, což je zhruba 6,7 milionu eur neboli 181 milionů českých korun. Z toho činily náklady "pouze" 700 tisíc švédských korun.

Upozornil na to švédský list Expressen, který čísla čerpal z povinného zveřejnění výsledků tamními finančními úřady.

Jedna z největších hvězd herního YouTube s 37 miliony odběrateli si tak oproti roku 2013 polepšila více než dvojnásobně. PewDiePie vloni také publikoval knihu, ve které všem radí, jak správně žít.

Kdo by to byl býval řekl, když Kjellberg šel kdysi do banky škemrat o úvěr 100 tisíc švédských korun, protože má v kapse bezvadný podnikatelský záměr se sezením před počítačem a hraním her před davy?

Po této zprávě samozřejmě sociální sítě okamžitě zaplavily tuny závistivých komentářů, které PewDiePie závidí peníze a úspěch - jako vždy převážně od lidí, kteří v životě nic nedokázali. Nicméně každý, kdo někdy pracně editoval video či zkoušel paralelně komentovat a hrát, ví, že to není tak jednoduché, jak to na první pohled působí, nehledě na vše ostatní s domlouváním exkluzivit atd.

A nám ostatním to zase ukazuje, kolik peněz se stále skrývá ve fenoménu YouTube, ačkoli to platí hlavně pro USA či videa v angličtině, jelikož u nás či v jiných menších zemích Evropy jsou výnosy z reklam před videi velmi mizivé, i když máte obří sledovanost.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments