Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kdo se dostane do alfatestu DOOM?

+ nové obrázky, dojmy.

Bethesda se na probíhajícím QuakeConu vyjádřila ke svému dřívějšímu závazku, který se týká lidí s předobjednávkou loňského Wolfenstein: The New Order.

Z nich budou náhodně vylosováni šťastlivci, kteří v horizontu pár měsíců získají přístup do uzavřeného alfatestování multiplayerového DOOM. Vybírat se budou z majitelů krabicovky Wolfa na PS4/X1/PC.

Kdo si tehdy pořídil jeho digitální verzi na Steamu, PlayStation Store či Xbox Live, je ve výhodě, protože ten má nárok na přístup do alfy automaticky. Až později bude následovat betatest DOOM, kam už budou vpuštěni všichni hráči Wolfa. Stane se tak nejpozději do jara 2016, na kdy je plánována plná verze (rezervovat na Alza.cz).

Níže nové obrázky z Quakeconu, kde si hru může poprvé vyzkoušet kdokoli. Dosavadní dojmy novinářů hovoří o kombinaci moderního stylu a retra ve stále velmi rychlém tempu. Jedná se o týmový deathmatch šesti proti šesti, kdy si před zahájením lze navolit dvě zbraně z celkových šesti (klasika jako plasma, raketomet či super brokovnice). Z výbavy jsou dostupné jen granát a osobní teleportér, pro pohodlnější výběr nechybí tři presety. Nejzajímavější je prý zatím pomalu střílející Static Cannon, který se dobíjí tím, když sprintujete.

Tvůrci z id Software dnes také uvedli, že každý, kdo zná Quake či Call of Duty, by měl být schopen nového Dooma rychle umět. Ale najdeme v něm prý i pár prvků, které dosud v sérii DOOM ještě nebyly, jen jsou zatím zahaleny rouškou tajemství.

Read this next