If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ve Fallout 4 prožijete románky nehledě na pohlaví

Spousta nových informací.

Bethesda na víkendový QuakeCon přivezla zbrusu nové desetiminutové demo Fallout 4, které nevysílala na internet a není zatím nikde k dispozici, ale to nezabránilo reportérům, aby nám z něj vše zprostředkovali aspoň textově.

Věnovalo se hlavně vašim společníkům, kterých bude ve hře celkem tucet a v danou chvíli můžete mít jen jednoho. S těmi lidskými lze zažít románky, nehledě na pohlaví, které jste si zvolili. Třeba takový Preston Garvey vede pouze pětičlennou frakci Commonwealth Minutemen ve městě Concord ve státě Massachusetts, ke které se můžete připojit. Anebo také ne a jen sledovat, jak se jednotlivé NPC frakce vybíjejí mezi sebou, aniž byste se do toho míchali (tohle jejich poštvání má sehrát významnou roli k vašemu přežití).

Další možná společnice, Piper, bude k potkání v Diamond City, což je osada vyrostlá na troskách Fenway Park (stadion Boston Red Sox). Tato žena má být charismatická a umět šikovně lhát, aby bylo po jejím. Chybět nebude ani robotický asistent Mr. Handy, který má i vymodelované vnitřnosti, abyste je viděli, když bude poškozen.

Pokud byste o žádného pomocníka nestáli (nadabováno bude přes 1000 jmen různých postav, vč. Fuckface), nic vám nebrání hrát osamoceně a učit se vše sami (pro sólo hraní tu bude speciální perk nahrazující společníky). Celkem ve hře bude perků 70 (např. Attack Dog či Intimidation) a každý ještě má své hodnosti (nahrazuje skilly), takže celkem 275 různých variací (systém S.P.E.C.I.A.L. vám opět umožní výběr jednoho při levelování) zobrazených přes Vault-Tec plakát s animovaným VaultBoyem. Např. budete-li silnější, můžete nést více předmětů.

Jako předloha pro vlčáka Dog Meat posloužilo psisko (jménem River) hlavního designéra. Nasnímán byl během mnoha různých činností, aby vše bylo pokud možno co nejvěrnější skutečnosti. Psího společníka potkáte, když opouštíte Vault zpočátku hry, a můžete ho poslat na průzkum budov a loot, zatímco děláte něco jiného. Třeba navštívení Lexington, Quincy či elektrárna Corvega, což jsou další potvrzené lokality. Pes bude fungovat jako takový alarm upozorňující na blížící se nebezpečí.

Hackování termínálů a nedobytných zámků má být podobné Fallout 3 a New Vegas, v QuakeCon demu to bylo předvedeno na aktivaci bezpečnostního bota, který se vypořádal s nepřáteli za vás (další možností byl stealth postup). K Zaklínači 3 je zase přirovnáváno lootování probíhající v reálném čase přes malé interaktivní scrollovatelné menu, ale musíte si dát pozor např. na ghouly lezoucí dovnitř oknem či ze stropu. Prohlížení nalezených komiksů a knih probíhá přes přibližování a rotaci úhlu pohledu.

Se zbraněmi půjde bojovat na blízko, i se speciálními nástavci, třeba bajonet. Zpět bude brnění The Fallout Brotherhood, stejně jako Fat Man launcher. I díky nim opět uvidíte ustřelené hlavy a spoustu krve, včetně legendárních druhů kreatur jako v Las Vegas. Ostatně celé prostředí na vás bude procedurálně reagovat v závislosti na vaší reputaci a karmě. Radiace má mít mnohem větší přímý dopad na hráče: čím více ji bude vystaven, tím bude zredukováno vaše maximální zdraví, dokud se ji nezbavíte. Součástí hry možná bude i nový systém oprav, ale tvůrci o něm zatím nechtějí hovořit.

Fallout 4 vyjde pro PS4/X1/PC 10. listopadu letošního roku - více o něm v kompletním pokrytí EG, předobjednávejte na Alza.cz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fallout 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments