If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

10 důvodů pro Windows 10 z pohledu hráče

Microsoft je vyjmenoval.

Tento týden zažívá Microsoft největší start v jeho historii. Ano, 29. července přijde na trh jeho nový operační systém Windows 10.

Při této příležitosti nám oficiálně shrnul deset důvodů, proč být jako PC hráč nadšen z příchodu Windows 10. Exkluzivní hry, které v budoucnu poběží pouze na tomto OS, nezmiňuje.

Citujeme celý seznam i důvody v původním znění:

1) DirectX 12 - "Magický kus software pomůže vyždímat nejvíce výkonu z vašeho hardware. A pokud máte novou highendovou grafickou kartu, zarazí vás do křesla, až uvidíte vylepšený multisampling kód v nových her, které využijí jeho výhod. Ti, kteří mají omezený rozpočet, budou překvapeni, jak jejich hry běží plynule."

2) Lepší podpora pro 4K monitory - "Ve starých Windows vám hraní na těchto super monitorech mohlo přivodit spoustu potíží, ale neobviňujte je za to, protože když staré Windows přišly na trh, 4K ještě neexistovalo. Windows 10 pro tuto nádheru nabídnou mnohem lepší podporu."

3) Natočte si své hraní - "Windows 10 převzaly spoustu skvělých vlastností z Xbox One, nejvíce vzrušující je možnost zaznamenat, sestříhat a nasdílet vaše oblíbené klipy z hraní, vše velmi snadno, abyste se mohli zlepšovat."

4) Streamujte své hry - "Jestliže vlastníte Xbox One, příchod Windows 10 právě rozšířil vaši knihovnu. Své hry můžete hrát na kterémkoli Windows 10 PC či tabletu v domácnosti. Za pomoci jednoduchého streamování přes Wifi či kabel pusíte Xbox One hry na Windows 10, což se hodí, když třeba chcete vyrazit na slunce, ale nehodláte opouštět Halo 5. Tahle funkce navíc podporuje zpětnou kompatibilitu X360 her."

5) Jsou zdarma - "Pro stávající vlastníky Windows 7 či 8 je upgrade na Windows 10 ve většině případů bezplatný, ale musíte tak učinit do roka od vydání, takže byste si měli pospíšit, aby vám Windows 10 zůstaly navždy."

6) Cross-platform hraní a pokec - "Díky Xbox App se můžete z Windows 10 přihlásit na svůj Xbox Live účet, najít tam přátele, hodit s nimi řeč, ať už jsou právě připojeni z kteréhokoli systému. Takže klidně můžete hrát League of Legends na PC a v mezidobí chatovat s přáteli na Xbox One. S brzkým vydáním her jako Fable Legends si proti kamarádům na jiné platformě i zahrajete."

7) Achievementy - "Opět za pomoci Xbox App si lze prohlédnout svou herní historii z uplynulých let, resp. Gamerscore, které navíc může vzrůst odemčením dalších achievementů z Windows 10 her s podporou Xbox Live."

8) Nativní podpora gamepadů - "Vedle podpory stávajících Xbox One ovladačů si s Windows 10 bude skvěle rozumět i nový Elite ovladač, který přijde na trh v říjnu. Hry můžete ovládat připojeni přes standardní USB kabel nebo bezdrátově, či s klávesnicí a myší, vždy máte na výběr spoustu možností."

9) Super rychlé spuštění - "Jste hráčem, takže chcete hrát své hry okamžitě. OK, rozumíme. Windows 10 nabootují tak rychle, že můžete začít hrát v řádu vteřin. Po zmáčknutí tlačítka pro zapnutí počítače se ani nestihnete pořádně uvelebit v křesle a váš počítač už bude připraven. Samozřejmě to závisí na jeho rychlosti."

10) DirectX 12 - "Už jsme ho zmiňovali? Navíc brzy bude dorazí i na Xbox One. Zaručujeme vám, že se stanete jeho velkými fanoušky."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments