Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Věděli jsme, že fanoušky zklameme. Square Enix o exkluzivitě Lary

Poprvé vysvětlili pohnutky.

Až dosud bylo obhajování xboxové exkluzivity Rise of the Tomb Raider na bedrech Microsoftu. Po nedávném oznámení termínů PC a PS4 verze se konečně k vysvětlení rozhoupali i Square Enix, kteří jsou za ono rozhodnutí odpovědní.

"Věděli jsme dopředu, že tím v krátkodobém horizontu zklameme fanoušky. Velice vážně jsme zvažovali, zda nám vše za to stojí. Ale podobné partnerství je vždy spíš o dlouhodobých cílech, aby naše značka více vyrostla a posunula se na novou úroveň pro mnoho příštích let," řekl šéf americké a evropské pobočky výrobce pro Examiner

Nadchla ho však vášeň, kterou pro Laru Croft mají lidé v Microsoftu. Kdykoli prý jede xboxový šéf Phil Spencer kolem San Francisca, zastaví se u nich ve studiu, aby pohovořil s vývojáři, zahrál si aktuální verzi a poskytl jim veškerou možnou podporu i odhodlání, stejně jako celý MS.

"Vidět Tomb Raidera na veletrhu předvedeného po boku Halo, Forza či Gears of War, to je pro nás naprosto úžasné," odhalili Square Enix, o co jim v první řadě touto dohodou šlo - o posílení značky. Je jasné, že v tom byly i nějaké peníze, hodně peněz, ale o nich se tentokrát vůbec nemluví.

Rise of the Tomb Raider vyjde pro X1/X360 10. listopadu, objednat lze na Alza.cz, vše o hře v kompletním pokrytí EG.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments