Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 31/2015

Nokia představila VR novinku, Ouya v rukou Razeru, dostupné Cougar myši...

- Razer to myslí s Android mini konzolemi vážně. Pod svá křídla nyní vzal ne moc úspěšnou konzoli Ouya. Respektive všechno softwarové. Známý výrobce akvizicí získal katalog her, samotné jméno Ouya a veškerý další software. Šéf Razeru také naznačil, jaké má v tomto směru plány do budoucna.

- Cougar nedávno odhalil zajímavou vlajkovou loď ve své nabídce myší a nyní chystá dvojici dostupnějších kousků. Jmenují se 230M a 250M. Ta první nabídne pouze základní tlačítka a přepínání DPI, zase se ale nabídne příjemnou cenu. 250M je už dražší, přinese ale podsvícení, možnost konfigurace a další funkce. Na výběr jsou navíc hned 2 barevné varianty pro každý z nových modelů.

- Tento týden jednoznačně patřil Microsoftu s jeho Windows 10. O systému bylo napsáno již spousta řádků, my jsme v článku připomněli ší novinky z pohledu hráčůeba Game DVR je hodně šikovná věcička.

- O chystané GTX 950, jenž má vystřídat GTX 750, jsme slyšeli již před nějakou dobou. Oficiální odhalení ale zatím stále neproběhlo. Musí tak stačit nové spekulace, jenž mají odhalovat většinu důležitých parametrů chystané karty.

- Pamatujete na divokou spekulaci o Nokii a virtuální realitě z minulého týdne? Ona nakonec byla opravdu pravdivá, odhalený produkt je ale něco, co jsme rozhodně nečekali. Nokia Ozo, jak se novinka jmenuje, je totiž speciální kamera určená pro filmový průmysl a nahrávání videa pro virtuální realitu.

- Mionix ukázal dalšího hlodavce. Castor chce nabídnout především perfektní ergonomii pravákům. Zaujme ale i použitý senzor, zvládne 10 000 DPI a podle výrobce jde o jeden z nejlepších, jaký v současné době do profi myši dát. Nouze nebude ani o bohaté možnosti nastavení a podsvícení s tradiční RGB paletou barev.

- Nightblade MI od MSI je ještě menší stolní počítač než jeho předchůdci. Výrobce objem srazil z 16 na 10 litrů, přesto se ale dovnitř vešel výkonný hardware. Zaujme také jednoduchým přístupem ke komponentům. Prodávat se má začít tento týden a to rovnou s Windows 10.

- Už máte za sebou aktualizaci na Windows 10? Nezapomeňte na nové ovladače pro grafickou kartu. Jak Nvidia, tak AMD vydali aktuální ovladače právě pro novou verzi systému.

- BenQ u nás začal prodávat nejnovější zakřivený monitor s označením XR3501. Na displeji s velikostí 35" nabízí rozlišení 2560 x 1080 pixelů při poměru stran 21:9 a kontrastu 2000:1. Nechybí ani standardní funkce v podobě Flicker-free, Black eQualizer či Color Vibrance. Jen ta cena dvakrát nepotěší.

- AMD má již chystat konkurenta pro zatím neodhalenou GTX 950. Radeon karta se bude jmenovat R7 370X, jádrem má být Trinidad XT. Unikly také další specifikace, včetně frekvencí či šířky sběrnice.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments