If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 32/2015

Byl ve znamení Gamescomu.

- K mechanickým klávesnicím neodmyslitelně patří zvuk stisku spínačů. Pokud se preferujete ticho, Cherry již brzy nabídne spínače MX Silent. Jejich zvuk má být „znatelně tišší", na půl roku má exkluzivitu značka Corsair.

- Výrobce audio vybavení Creative využil Gamescom k představení trojice novinek. Sound BlasterX G5 je vybavená externí zvukovka za cenu levnější grafické karty. Sound BlasterX P5 jsou zase špuntová sluchátka pro hráče v netradičním designu a samozřejmě s mikrofonem. A poslední novinku představuje 7.1 headset Sound BlasterX H5.

- „Windows 10" na Xbox One budete moci vyzkoušet již v září, pokud jste tedy členy Preview programu. Pro všechny by měla být tato velká aktualizace uvolněna v listopadu. Microsoft si tak nechává čas na doladění a sběr zpětné vazby.

- Myši z edice ROG od Asusu rozšíří oznámená novinka GX860 Buzzard. Nabídne kvalitní herní senzor, možnost profilů, jenž odliší 3 barvy podsvícení. Software má potom nabídnou bohaté možnosti nastavení myši. Detailů zatím moc zveřejněných nebylo.

- MSI má novou verzi grafiky GTX 980 Ti, dostala přídavek Armor2X OC. Chlubit se může vyššími takty oproti referenčním či barevném sladění do stylu řady Krait. Cenově má jít o druhou nejlevnější variantu GTX 980 Ti od tohoto výrobce.

- Mezi monitory se ukázala 32" novinka od Samsungu, na rozdíl od ostatních nedávno představených monitorů s podobnou úhlopříčkou, není prohnutý. Rozlišení činí 3840 × 2160 pixelů a Samsung přidal také podporu technologie AMD FreeSync. Konektorová výbava zájemce o monitor nezklame, cena ale zřejmě ano.

- Čekali jsme dlouho a nyní jsou procesory Skylake od Intelu konečně oficiální. Rovněž se potvrdily spekulace a dočkali jsme se pouze dvojice modelů Core i7-6700K a Core i5-6600K. Další mají být koncem měsíce. Překvapí také balení novinek, jenž je na Intel až moc barevné.

- Na Gamescomu se ukázal také Corsair s novinkami. Výrobce nezahálel a uvedl první klávesnici se spínači Cherry MX Silent, na které má časovou exkluzivitu. Klávesnice potěší také propracovaným podsvícením a dalšími funkcemi. Představená myš Scimitar se hodí hlavně pro MMO a MOBA hráče. Na levé straně má hned 12 tlačítek, která jdou navíc posouvat. Partu pak doplňuje trojice Void headsetů. Všem novinkám nelze upřít povedené designové zpracování.

- Tesoro je další výrobce, jenž přivezl do Kolína nad Rýnem novinky. Podívat se můžete přímo na fotky ze stánku. Mezi nimi je třeba myš Sharur s dobrou výbavou, jenž se bude snažit zaujmout také nízkou cenou. Ukázán byl také prototyp mechanické klávesnice. Má být vůbec nejtenčí a navíc s možností výměny jednotlivých spínačů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments