Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kdy vyjde Mafia 3? Známe její okno

+ výsledky odbytu od 2K.

Minulý týden na Gamescomu ještě byli 2K tajnůstkářští. To se však změnilo po konání výroční finanční konference v noci na dnešek.

Vyplynulo z ní bližší upřesnění, že Mafia 3 vyjde někdy mezi 1. dubnem 2016 a 31. prosincem 2016. Současný fiskál výrobce tedy v žádném případě nestihne, ostatně v nejbližší zimu asi nikdo ani nedoufal, nicméně je pozitivem, že nespadne až do té další (bylo potvrzeno, že ji uvidíme do konce příštího kalendářního).

Přesný termín stále neznáme, ale je podle našeho názoru krajně nepravděpodobné, že by hra vylezla hned zkraje fiskálu (v dubnu či květnu), spíš bychom si vsadili na konec léta jako u Mafia 2, nedojde-li k odsunu (rezervovat Mafia 3 na Alza.cz).

2K se dále pochlubili vyexpedováním 54 milionů kusů Grand Theft Auto 5 (součet verzí pro všechny platformy). Zájem o něj klesá, protože za minulé čtvrtletí přibyly už jen dva miliony, což lze v podstatě chápat hlavně jako číslo PC verze. GTA tituly zařídily 60 procent příjmů za poslední tři měsíce, konzole zase tvoří 81 hrubých příjmů firmy, zbytek PC a mobily.

Zajímavé jinak je, že nějakých 70 procent hráčů GTA 5 připojených k internetu aspoň jednou zkusilo GTA Online. Počet jeho aktivních uživatelů měsíčně letos vzrostl o 40 procent oproti 2014.

Kompletní série Grand Theft Auto je celoživotně už na 220 milionech kusů, kam se počítají i mobilní odnože. Všechny série od Sida Meiera dosáhly na 31 milionů kusů a NBA 2K15 bylo se 7 miliony kusů úspěšnější než předešlý ročník za shodné období.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments