Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mafia 3 a GTA 5 nemají nic společného, tvrdí výrobce

Něco ze zákulisí.

To srovnávání se přímo samo nabízelo. Podobný herní žánr, zasazení do amerického města, důraz na více postav, stejný výrobce. Proto 2K považovali za důležité vyjádřit se na téma, jak spolu nedávno oznámená Mafia 3 a Grand Theft Auto 5 vlastně souvisí.

"Mafia 3 je kompletně odlišným zážitkem, nesrovnával bych ji s ničím jiným už vydaným," ujistil předseda představenstva Strauss Zelnick, a pokračoval v duchu, že tyhle dvě hry nikdy poměřovat nebudou: "Žádnou jinou hru nevnímáme na stejné úrovni jako GTA, to je hybatel celého herního průmyslu."

Navzdory dřívějším spekulacím jsme se dále od 2K dozvěděli, že Mafia 3 a GTA 5 spolu nijak nesdílejí technologie, ani že tituly od Rockstaru nemají společný engine s kteroukoli jinou hrou od interních studií 2K (ty ale už mezi sebou samozřejmě technologie sdílejí, viz třeba Spec Ops či The Bureau).

"Sice jsme velmi kongeniální firma, ale nemyslíme si, že by toto byl způsob, jak toho co nejvíce vymáčknout z našich vývojářů. Touhle cestou to u nás prostě nefunguje," uzavřel šéf 2K ve zjevné narážce na EA či UbiSoft, kde sázejí na totožný engine pro skoro všechny hry. Nepochybně to je z velké části i kvůli výsadnímu postavení Rockstaru, který se odmítá dělit s ostatními o své know-how.

Více o Mafia 3 v dalších podrobnostech zde, dnes také bylo odhaleno okno pro její vydání.

Watch on YouTube

Read this next