If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

70% her na Xbox One šlape v 1080p

Statistika vyvrací mýty.

Španělsky psaná stránka SoloXboxOne si dala tu práci a zkompilovala statistiku týkající se podporovaného rozlišení u her na Xbox One, protože konzole od Microsoftu na to stále doplácí horší pověstí u hardcore hráčů a může to mít významnou roli při rozhodování, zda si nejen kvůli tomu radši nepořídit PS4.

Z celkem 98 her vydaných X1 her mezi lety 2013 až 2015 jich 70 procent podporuje plné rozlišení 1080p, 16 procent her jen 900p a 8 procent her 720p. Pak tam jsou ještě nějaké hry s nestandardním vlastním rozlišením.

Jak je patrné z grafů, situace se postupem času výrazně zlepšuje, na rozdíl od úvodních měsíců po startu, kdy ještě nebyly k dispozici tak propracované nástroje pro vývojáře nebo si tehdy s novou konzolí neuměli poradit jako dnes, případně je tlačil čas.

Kompletní seznam Xbox One her a jejich rozlišení i framerate na tomto linku. Určitě je užitečný, na druhou stranu statistika jako vždy trochu klame, protože v ní ty nejpopulárnější hry, u nichž problém s rozlišením často přetrvává, mají stejnou váhu jako ty méně hrané a prodávané.

Avalanche Software v této souvislosti potvrdili, že i jejich novinka Mad Max pošlape v 1080p na obou konzolích PS4 i X1. Ten však nakonec spekulovanou Mini verzi bez Blu-Ray mechaniky v nejbližší době nedostane: Phil Spencer z Microsoftu stručně prohlásil, že tyto zprávy z čínského webu nejsou reálné.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments