Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony o absenci áčkových PS4 exkluzivit: Máme menší hry a silný 2016

Opět čelí srovnávání.

Když si člověk dá vedle sebe lineup nových velkých exkluzivit na Xbox One a těch pro PlayStation 4, je to tristní srovnání. Navíc tato nemilá situace panuje už druhé Vánoce za sebou, což bije do očí.

Nešlo se proto na toto citlivé téma nezeptat šéfa celosvětových studií Sony po jeho vystoupení na britském veletrhu EGX, protože je to právě jeho odpovědnost, aby byl na konzoli dostatek her:

"Na PlayStation 4 rozhodně velké hry nechybí. Podívejte se na Call of Duty, Assassina, Battlefront, Destiny či nedávný Metal Gear Solid 5. Lidé se při rozhodování o koupi konzole neřídí jen exkluzivitami, nýbrž jde o investici, ze které budou těžit příštích pět až šest let," odpověděl dle očekávání Shuhei Yoshida v rozsáhlém rozhovoru pro Eurogamer.

Přiznal, že žádné AAA exkluzivity tyto Vánoce nemají, ale prý to vynahrazují menšími, kreativnějšími hrami jako Everybody's Gone to the Rapture či The Tomorrow Children.

Yoshida také připomněl, že majitelé PS4 mohou pořád sáhnout po srpnovém hororu Until Dawn, který považuje za "spící hit" a prý se mu daří lépe, než doufali. Nebo po Bloodborne, které dostane datadisk a reedici, ostatně s From Software by prý v Sony rádi dál spolupracovali.

"Budeme mít spoustu skvělých PS4 exkluzivit příští rok, na jejichž dokončení se plně soustředíme, v čele s Uncharted 4, které spoustu lidí přesvědčí k pořízení konzole," uzavřel Yoshida svou argumentaci.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS4
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments