Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kanye West ostře proti mikrotransakcím

Vadí mu v dětských hrách.

Slavný americký rapper Kanye West, který se do povědomí hráčů zapsal hudbou k traileru Saints Row 4, během víkendu na Twitteru ostře vystoupil proti mikrotransakcím v dětských hrách.

Pokud prý kterákoli firma vytvoří hru na iPad určené pro dvouleté dítě a dá tam každých pět minut nějaký požadavek na nákup, jsou to *****. Neuvedl, kterou konkrétní hru měl na mysli, ale vztahuje se to na mnohé.

Není to samozřejmě tím, že by zrovna jemu, dolarovému multimilionáři, vadily výdaje v řádu pár dolarů. Trápí ho spíš to, že takové vyskakující okno dotazující se na mikrotransakci otravuje rodiče, za kterými dítě iPad vždy nosí, když neví, co s tím má dělat a jak to přeskočit.

"Proboha, když už děláte hru pro malé děti, dovolte jim, ať si užijí zábavu a ať rodiče mají chvíli pokoj," dodal West.

Dávání iPadu dítěti obecně bývá pro mnohé zaneprázdněné či prokrastinující rodiče často takový "cheat", který jim umožní potomka na nějaký čas zabavit, aby se mohli věnovat jiným úkolům např. v domácnosti. Současně existuje i v češtině spousta promyšlených edukativních aplikací, které děti rozvíjejí tím správným směrem a když pak jdou do školky, mají náskok před stejně starými dětmi, které iPad neznají.

Watch on YouTube

Read this next