Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

9 milionů účastníků bety Star Wars Battlefront

+ srovnání, odhad odbytu.

Díky sociálním sítím se dnes kdekdo chlubí různými prkotinami, ale tady k tomu mají Electronic Arts opravdu pádný důvod.

Do dnes skončeného veřejného betatestu Star Wars Battlefront se přihlásílo a hrálo ho více než devět milionů hráčů. Není jasné, jestli je řeč o unikátních uživatelích, ale i tak to je obrovské číslo.

"Byla to největší beta v historii EA. Nic nás nemohlo potěšit více než se dozvědět, že o poměrně malou ochutnávku toho, na čem pracujeme, panuje takový zájem," komentoval to výrobce.

Poděkoval všem testerům a připomněl, že žádosti o betu byly v uplynulých šesti měsících tím nejčastějším přáním komunity. A to přitom ani neuvedl to nejdůležitější - že během průběhu bety nedošlo k prakticky žádným výrazným technickým problémům. To signalizuje, že plná verze vycházející v druhé půlce listopadu by měla být v pohodě (koupit na Alza.cz).

Pro srovnání, když se vloni v létě konala beta Destiny - oproti SWBF bez PC verze, ale zase s old-genem a nakonec rovněž otevřená všem, připojilo se do ní jen 4,6 milionu lidí. A nedávnou multiplayerovou betu Black Ops 3 prý zkusily "miliony" hráčů, což Activision považovali za rekord. Teprve v tomto světle naplno vynikne, jak nové Hvězdné války od EA frčí, i s ohledem na relativně krátké, ani ne týdenní trvání betatestu.

Analytik Michael Pachter jinak tipuje, že výroba a marketing Star Wars Battlefront mohou stát 180 milionů dolarů a že by se hry mohlo celosvětově prodat až 12 milionů kusů, což by vygenerovalo tržby ve výši 720 milionů dolarů. A to bylo vysloveno ještě před včerejším oznámením docela drahého Season Passu...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars: Battlefront

PS2, Xbox, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments