Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Velké srovnání Fallout 4 na PC, PS4 a Xbox One

Která platforma vyhrává?

Dobrou zprávou pro majitele konzolí je, že PlayStation 4 i Xbox One verze Fallout 4 běží v rozlišení 1080p. Obě verze mají i velký výhled a v podstatě mezi nimi nejde najít rozdíl. Navíc se zdá, že co se kvality efektů a textur týče, konzolové verze jsou totožné s nejvyšším nastavením kvality v PC verzi.

Velkou otázkou je tedy, jak rychle konzolové verze běží a tam může být malý háček. Snaží se mít stálých 30 snímků za sekundu, ale příliš se to ani na jedné konzoli nedaří.

Watch on YouTube

Občas hra, například při přechodu mezi městy, na PS4 i Xbox One verzi padá na 20 snímků za sekundu. Xbox One verze je na tom na některých místech hůře, například při rychlém otočením se za roh v Diamond City může spadnout na sekundu framerate na nulu, zatímco si PS4 verze udrží 28fps. Znamená to, že Xbox One verze potkávají občasné sekundové záseky, než se vše ve hře načte. Na Xbox One se takové věci dějí i před animacemi nebo při změně zbraně.

Nedá se ale říct, že by bylo PS4 ve všem lepší. Například když se na vás vrhne Deathclaw, padá na PS4 fps na zhruba dvacet, zatímco Xbox One si udržuje 30fps ve stejné pasáži. Na druhou stranu, při rozhlížení se na výhledech na snímky za sekundu zase vyhrává PS4, jednoduše proto, že má silnější hardware. Xbox One verze vyhrává tam, kde je lepší optimalizace enginu, protože Bethesda začala s optimalizací právě na konzoli od Microsoftu.

PlayStation 4
Xbox One
PC
PlayStation 4
Xbox One
PC
PlayStation 4
Xbox One
PC
PlayStation 4
Xbox One
PC
PlayStation 4
Xbox One
PC
PlayStation 4
Xbox One
PC
PlayStation 4
Xbox One
PC

A co Fallout 4 na PC? I na budgetovém PC s Core i3 4130, 8 GB paměti a GTX 750 Ti můžete hru hrát na HIGH nastavení. Když pak snížíte kvalitu stínů a výhledu na medium, dostanete se na o něco lepší vizuální kvalitu než jsou PS4 a Xbox One verze. Dokonce i na Ultra nastavení vám bude stačit grafická karta se 2 GB videopaměti.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fallout 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments