If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 47/2015

Dřevěné konzole, R9 380X je konečně zde a Kaby Lake zůstane na staré patici.

- AMD si všimlo, že vychází očekávané PC hry, a vydalo novou verzi Catalyst ovladačů. Bohužel se jedná pouze o beta verzi. Ovladače jsou určeny pro Fallout 4, Assassin's Creed: Syndicate, Black Ops 3 a Star Wars: Battlefront.

- Pro HoloLens od Microsoftu se už chystá konkurence. Šéf Asusu potvrdil přípravu headsetu pro augmentovanou realitu, na trh by měl dorazit již příští rok.

- Na netradiční myši od Mad Catz jsme si již celkem zvykli. Nově odhalený model ale přesto dokáže překvapit. Myš se totiž skládá ze tří částí a jde velmi snadno rozložit. Díky designu nabízí myš velmi malou hmotnost či možnost, aby si majitelé na 3D tiskárně vytiskli její část.

- Cherry rozšířilo početnou nabídku spínačů pro mechanické klávesnice. Ty nové se jmenují RGB Nature White a zapadnou mezi Red a Black. Uzpůsobené jsou také pro podsvícené klávesnice.

- Na hry zdarma jsme zvyklí spíše u GeForce karet. Nyní se inspirovalo AMD a přihazuje lákavý Star Wars: Battlefront. Akce již probíhá i u nás, bohužel platí pouze pro model Radeon R9 Fury.

- Architektura Kaby Lake naruší Intelu vydávání systémem „tick-tock". Jako třetí v pořadí zůstane na výrobním procesu 14nm a rovněž použije současnou patici LGA1511. Na současných deskách pro Skylake tak má novinka fungovat, potřeba bude pouze aktualizace firmware.

- Na Xbox One si již můžete přizpůsobit tlačítka také na standardních ovladačích. Nová funkce se do konzole připlížila společně se zpětnou kompatibilitou v poslední aktualizaci a Microsoft ji oznámil se zpožděním.

- Předchůdce dnešních procesorů - stařičký Intel 4004 - oslavil kulatiny. Před několika dny bylo procesoru 44 let od prvního uvedení na trh v kalkulačce. Jeho takt se vyjadřoval v kHz a tranzistory počítaly na tisíce.

- AOC u nás v průběhu prosince uvede nový 24" monitor s 4K rozlišením. Parametry jsou i pro hraní celkem slušné a hlavně se cena pohybuje u dolních hranic za 4K monitor.

- Nebaví vás koukat na nudné černé plasty vašeho Xbox One nebo PlayStation 4? ToastMade nabízí řešení v podobě elegantních dřevěných krytů. Pro obě konzole jsou k dispozici 4 druhy dřeva a není problém objednávat z ČR.

- Dlouho očekávané doplnění nové Radeon řady v podobě 380X je konečně tu. AMD kartu oficiálně představilo a vlastní verzi už má v plánu několik výrobců. Cenově míří chytře do mezery mezi GTX 960 a GTX 970.

- Přemýšlíte nad koupí nového SSD či operačních pamětí? Můžete zkusit štěstí v nové soutěži o lákavé produkty od Crucial.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments