If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 48/2015

R9 380X v obchodech. HoloLens & Volvo. Nové klávesnice a myši s logy Cougar, Sharkoon a QPAD.

- Microsoft HoloLens nebude z daleka sloužit jen ke hraní her. Dokazuje to také nově zveřejněné video ve spolupráci s automobilkou Volvo. Ta využije headset ve svých showroom pro detailní prezentaci aut.

- Nedávno představenou Radeon R9 380X je možné už koupit také u nás. Už pár dnů je k dispozici model od Gigabyte a nyní se objevují skladem také dva od Asus z edice Strix. Jeden z nich nabízí přetaktování.

- Sharkoon odhalil novou klávesnici Shark Zone K20. Pochlubit se může třemi barvami podsvícení, robustní konstrukcí či podložkami pod dlaně, které je možné snadno sundat a omýt. Samozřejmě nechybí tradiční žlutý kabel.

- Pokud třeba náhodou sháníte všechny PlayStation hry, stačí vyhrát jednu aukci. Sběratel nabízí všech 3290 her, které pro konzoli vyšly v Japonsku. Přihazování začíná zhruba na 625 tisících korun a zatím se neobjevil žádný zájemce.

- Novou klávesnici ukázal také Cougar a říká jí „hybridně mechanická". Tradiční mechanické spínače v ní nenajdete, speciální mechanismus má ale velmi věrohodně napodobit pocit z jejich stisku. Po stránce designu nevypadá 450K špatně a svítit může několika barvami.

- DX-20 je název nové myši od výrobce QPAD. Nabídl ji na Dreamhacku a do volného prodeje se dostane koncem roku. Design je souměrný, hodí se tak i pro leváky, postranní tlačítka jsou ale jen na jedné straně. Výrobce se rozhodl rozsvítit logo, kolečko a také celou spodní hranu.

- Mionix se s tím nepáře a představil hned 5 nových podložek pod myš. Všechny patří do stejné produktové rodiny, pouze je nabízena velikost takřka pro každého. Nejmenší podložka měří 24 x 21 cm a ta největší má na délku přes metr.

- V Nvidii chystají novou verzi herního Shield tabletu. Shield Tablet X1 se objevil v benchmarku a samozřejmě nabídne nejnovější verzi Tegra čipu. Displej zůstane stejný, RAM a úložného prostoru bude více.

- Cougar doprovodí klávesnici 450K myší 450M. Jedná se o další kousek se symetrickým designem a postranní tlačítka najdeme na obou stranách. Nechybí podsvícení či chytrá LED, podle které poznáte nastavenou úroveň DPI. Vedle černé se bude prodávat také v bílé variantě.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments