Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V Elite Horizons se už dá přistávat na planetách

I prozkoumávat v placené betě.

Domácí Take on Mars od Bohemky dnes získalo silnou konkurenci. David Braben a jeho Frontier Developments poskytli hladové veřejnosti betaverzi Elite Horizons, zásadního rozšíření loňské vesmírné simulace Elite Dangerous.

Znamená to, že v PC verzi hřy už můžete přistát a svobodně prozkoumat kteroukoli planetu bez větru v galaxii (zhruba 60% planet). Plnit mise na jejich povrchu a spolupracovat s přáteli. Přístup do bety mají všichni podporovatelé základní hry či datadisku, jinak stojí 68 eur.

Tvůrci se holedbají, že jde o reálné světy, odpovídající velikostí a simulováním všeho možného. Budete hledat cenné suroviny, potkáte vražedné nepřátele, zaútočíte na základny či prohledáte místa dopadu z kosmu, jak přímo na povrchu, tak létáním nad ním.

"Skrývá se v tom tolik nové hratelnosti a tolik nových věcí k objevení, že jsme si jisti, že to spojí naši komunitu. Jinak máme dočinění s obrovským technickým pokrokem našich vývojářů, kteří přidali hloubku do celého vesmíru," uvedl Braben.

První rozšíření Planetary Landings má být venku v ostré verzi do konce kalendářního roku a během toho příštího na něj naváží další, jako nové mise, aréna pro boj na blízko (Close Quarter Combat) a nové funkce.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Elite: Dangerous

PS4, Xbox One, PC, Mac

About the Author

Redakce

Contributor

Comments